Er zijn in Cuijk en Oeffelt (foto) struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis aan de lokale slachtoffers van het naziregime.
Er zijn in Cuijk en Oeffelt (foto) struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis aan de lokale slachtoffers van het naziregime. Foto: Persbureau SK-Media

Struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis aan slachtoffers naziregime

Algemeen 1.438 keer gelezen

CUIJK/OEFFELT | Op drie plekken in Cuijk plus één locatie in Oeffelt zijn zondag zogenaamde ‘Stolpersteine’ gelegd. Deze struikelstenen zijn neergelegd om de herinnering aan de tijdens de oorlog in Cuijk en Oeffelt opgepakte Joden levend te houden. De stenen zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. 

Wethouder David Sölez was aanwezig bij de onthullingen in Cuijk. Zijn collega, Willy Hendriks-Van Haren, was aanwezig bij de Oeffeltse onthulling. “We vinden het belangrijk om de geschiedenis te eren en te herinneren”, aldus de gemeente Land van Cuijk. Met het plaatsen van de struikelstenen (in Cuijk) deed de gemeente eindelijk gestalte aan een jaren geleden al gedane belofte. Het plaatsen werd keer op keer uitgesteld, maar kon nu eindelijk plaatsvinden. Dit gebeurde met groot ceremonieel. 
De opvallende struikelstenen zijn in Cuijk te vinden aan de Parallelweg, Maasstraat en het Molenpad. In Oeffelt ligt de steen in de Kerkstraat-Noord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant