Max Kuijpers onthult het bord van De Ontmoeting. De ruimte is elke maandag van 09.30 tot 11.30 geopend voor iedereen.
Max Kuijpers onthult het bord van De Ontmoeting. De ruimte is elke maandag van 09.30 tot 11.30 geopend voor iedereen.

Opening ‘De Ontmoeting’ Rijkevoort

Algemeen 836 keer gelezen

Onder grote belangstelling is op de Riekevortse dag “De Ontmoeting” geopend. 

Welzijn Ouderen Boxmeer vindt het belangrijk dat er in elk kerkdorp een plek (huiskamer) is waar iedereen welkom is. Samen met de KBO’s/Seniorenverenigingen is gezocht naar vrijwilligers die dit willen oppakken. Ook moeten er ruimtes zijn om deze huiskamers te huisvesten. Momenteel zijn er 6 huiskamers in de regio Boxmeer en in andere dorpen worden voorbereidingen getroffen. 

Op de meeste plaatsen krijgt deze plek de naam huiskamer mee. Zo kennen de dorpen Vierlingsbeek-Groeningen, Vortum – Mullem, Sambeek en Beugen een huiskamer. Overloon noemt deze plek de toepasselijke naam “De Pitstop”. Het belangrijkste is natuurlijk een gezellig samenzijn.

De Ontmoeting
De organisatie (3 dames) begon met een blanco blad voor het opzetten van een huiskamer in Rijkevoort. Maar de naamgeving moet wel een andere zijn, een naam die meer aanspreekt bij alle doelgroepen van jong tot oud, men wil iedereen verwelkomen. Ook een aanspreekbaar logo is belangrijk waarin de doelstelling duidelijk naar voren komt. De ruimte werd snel gevonden in een zaal van Dorpshuis De Poel. Tot slot werden de dag en het tijdstip vastgesteld.

Op 10 september 2023 was de officiële onthulling van het logo en ingebruikname van de ruimte “De Ontmoeting”.

Arie Wijnen van KBO Rijkevoort heette de aanwezigen hartelijk welkom. In een korte inleiding werd aangegeven hoe de verschillende stappen zijn gezet tot deze dag. De KBO bedankt de 3 dames van de organisatie, zijnde Tonnie Cremers, Wilma Huijbers en Wilma Relou voor al het voorwerk en wenst hun veel succes met “De Ontmoeting” en overhandigt ze een mooie bos bloemen.

Max Kuijpers mocht de onthulling van het logo verrichten. Namens de organisatie mocht Tonnie Cremers tekst en uitleg geven over het gekozen logo. Een ronde hoofdletter O als teken dat de cirkel vandaag rond is en zeker draaiende gehouden moet worden. Maar de cirkel is niet geheel gesloten als teken dat mensen kunnen aansluiten. De cirkel kan ook gezien worden als een lange tafel waar mensen aanzitten maar waar nog plek genoeg is om aan te schuiven. Dat is ook het streven van “De Ontmoeting”, uitnodigend zijn voor iedereen. De eerste ontmoeting vindt plaats op maandag 11 september van 09.30 tot 11.30 uur. Tonnie Cremers eindigt met het volgende gezegde: “Daar waar mensen elkaar raken, daar kan iets moois ontstaan.” 

Gastdames en gastheren
Alle belangstellenden werden deze morgen voorzien van koffie en/of thee en een lekkernij. Enkele mensen hadden een naamplaatje opgespeld met de voornaam. Waarom? Bij navraag is het antwoord verrassend: “Het zijn de gastdames en gastheer die op de maandagmorgen klaar staan om gasten te ontvangen en te voorzien van koffie/thee. Verbluffend dat de organisatie in zo’n korte tijd deze mensen heeft weten te enthousiasmeren voor “De Ontmoeting”. Het laat duidelijk zien dat Rijkevoort er de schouders onderzet en het wil laten slagen.

Reclamebord
Als laatste wordt er een bord onthult welke tijdens de openingstijden van “De Ontmoeting” uitnodigend aan de doorgaande weg van Rijkevoort staat. Want, iedereen mag het weten: bij “De Ontmoeting” Rijkevoort, staat elke maandag van 09.30 tot 11.30 uur de deur voor iedereen open.

Openingstijden huiskamers 
Vortum – Mullem: ma. 14.30 -16.30 uur en do. 09.30 – 11.30 uur in MFA Knillus
Sambeek: in de even weken do. 14.00 – 17.00 uur in de Elsenhof
Vierlingsbeek – Groeningen: ma. 14.15 – 16.15 uur in Vitaliteitscentrum
Overloon De Pitstop: ma. + vr. 14.00 – 17.00 uur, wo. 09.30 -12.00 uur in De Pit
Beugen: di. 09.30 -11.30 in ‘t Kruispunt
Oeffelt: m.i.v. 17 oktober di. en do. 10.00-12.00 uur in ‘t Klepke
Rijkevoort ma. 09.30 - 11.30 in De Poel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant