Afbeelding

Couscous, baklava en haring

Algemeen 61 keer gelezen
OTTERSUM – De dames van Zijactief in Ottersum gingen afgelopen donderdag op de multiculturele toer. En met hen ook zo’n dertig Turkse en Marokkaanse dames. In zaal ‘t Swaantje werd het een gezellig onderonsje waar de dames genoten van elkaars cultuur.

Zijactief uit Ottersum telt op de kop af 89 leden. Vierwekelijks wordt voor de leden (en ook niet leden) een activiteit georganiseerd. Voor de maand maart werd gekozen voor een multiculturele avond, waarvoor dames uit de Turkse en Marokkaanse gemeenschap uitgenodigd werden.

[image=92850]

In ’t Swaantje maakten de groepen kennis met elkanders gewoonten, rituelen, klederdracht, dans- en kookkunst. Er werden trouwjurken uit de Nederlandse en Marokkaanse cultuur tentoongesteld en natuurlijk werden de hapjes uit de verschillende keukens geproefd. Nederlandse dames probeerden de baklava, de Marokkaanse dames hapten een haring weg. In de ‘afterparty’ werd er nog kort en krachtig gedanst.
Trevedenheid heerste alom. De Marokkaanse en Turkse dames lieten weten zich kostelijk vermaakt te hebben. ‘Dat moeten we vaker doen’ , was de algehele opinie. Zijactief voorzitter Joke Liebrand onderstreepte dat gevoel in het slotwoord. Ook becomplimenteerde zij de aanwezigen voor de moed open te staan voor elkanders cultuur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant