Een foto van een van de vieringen van stichting CAM.
Een foto van een van de vieringen van stichting CAM.

Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek viert jubileum

Kunst en cultuur 307 keer gelezen

MOLENHOEK | Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek (CAM) bestaat tien jaar. Dat viert de stichting met concert en een jubileumboek.

De Molenhoekse kerk moest tien jaar geleden gerestaureerd worden. Dat was het moment dat een campagne gestart werd om 100.000 euro bijeen te brengen als een bijdrage van de inwoners van Molenhoek. Na afronding van de restauratie werd besloten om in de kerk culturele activiteiten te gaan ontwikkelen. Daarvoor werd CAM opgericht, een geheel onafhankelijke en niet-religieus gebonden stichting. ''CAM is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met een achterban van zo'n 200 'Vrienden van CAM' en een hecht team van trouwe vrijwilligers'', aldus stichting CAM.
Op zondag 13 november is er in de kerk van Molenhoek een gratis concert door het Nijmeegs Studenten Orkest. In de pauze van het concert vindt de presentatie plaats van het jubileumboek 'Een kerk vol kunst', een boek dat een overzicht geeft van de kunst in de Molenhoekse kerk. Dit is het jubileumgeschenk voor alle Vrienden van CAM. De eerste exemplaren worden die middag overhandigd aan de burgemeester van Mook en Middelaar en aan de voorzitter van het kerkbestuur, pastoor R. Schols.

Rondleiding
Op Zondag 20 november zijn er tussen 14.00 en 17.00 uur als vervolg op de boekpresentatie, rondleidingen langs de kunstwerken in de kerk door Angeline van der Donk en kunsthistoricus Leo Ewals, medeauteurs van het boek "Een kerk vol kunst".

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant