BJ Baartmans: 'Het Gitaar Festival is heel divers qua stijlen.' (foto: Diana Derks)
BJ Baartmans: 'Het Gitaar Festival is heel divers qua stijlen.' (foto: Diana Derks)

'Gitaar Festival geschikt voor breed publiek'

Kunst en cultuur 80 keer gelezen

BOXMEER | Na het succes van de vorige editie van het Gitaar Festival in 2014 vormt de gitaar op zaterdag 19 december andermaal het instrument waar het allemaal om draait in De Weijer in Boxmeer. BJ Baartmans heeft opnieuw verschillende vrienden en kennissen uit de Nederlandse muziekwereld weten te strikken om acte de presence te geven tijdens workshops of om op te treden. "Het Gitaar Festival is echt geschikt voor een brede doelgroep", stelt Baartmans.

Door Martijn Schwillens

Nieuw is dat het middagprogramma van het festival gratis toegankelijk is. "Zodat het festival aantrekkelijker wordt voor jongeren die gitaar willen spelen", vertelt de Boxmeerse gitarist c.q. singer-songwriter. "In principe haken we grotendeels in op het concept dat we vorig jaar hebben neergezet, maar wij hechten er waarde aan dat het Gitaar Festival voor een zo'n groot mogelijke doelgroep bereikbaar is. Door het middagprogramma gratis te maken, kunnen ook jongeren of anderen die anders een drempel voelen, gaan deelnemen aan de demonstraties en masterclasses."

Middagprogramma
De Weijer vormt die zaterdag vanaf 14.00 uur het decor van verschillende workshops, demonstraties, masterclasses en doorlopend bandoptredens. "Voor de workshops (dobro, banjo en ukelele) hebben we virtuozen uit hun vakgebied uitgenodigd", legt Baartmans uit. Hij doelt onder meer op bluestopper John Klaver, dobrospecialist Jan van Bijnen, gitaardocent Jos Kuijpers en ukelespecialist Guus Pluk (zie foto hieronder). "Maar er zijn ook doorlopend optredens waarbij de artiesten iets vertellen over waar een bepaald nummer of instrument vandaan komt. We hebben een doorlopend programma, dat zo is ingedeeld dat je heel veel kunt zien en horen en alles mee kan maken."
Baartmans en Wieke Verhoef van De Weijer zijn uitermate tevreden over de line-up. "Er zitten écht grote namen tussen die puur komen omdat ze BJ kennen. Daar zijn we hem erg dankbaar voor", legt Wieke uit. "Jongens met wie ik nog in een kroeg heb gespeeld, maar die inmiddels al prijzen in de muziekscene op hun naam hebben staan." Deze grote namen, waaronder Richard van Bergen, Harry Hendriks, Corrie van Binsbergen ('de eerste keer dat een vrouw meedoet') en Cor Mutsers spelen samen met de huisband tijdens het avondprogramma dat om 19.30 uur begint. De entree is 12,50 euro. Baartmans tot slot: "Het is écht super divers qua stijlen. Rock, jazz, blues en pop: een dikke 60 jaar muziekgeschiedenis komt voorbij. En de jeugd neemt het hardere werk voor zijn rekening. Het is leuk om alle artiesten met zoveel passie te zien spelen. Die passie slaat ook écht over aan het publiek."
Meer informatie en tickets via tel. (0485) 57 49 19 of www.deweijer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant