Afbeelding

Line-up Blues Alive Cuijk bekend

Muziek 39 keer gelezen
CUIJK - Blues komt zaterdag 24 maart 2012 weer samen tijdens het internationale bluesfestival Blues Alive Cuijk. Dit voor het Land van Cuijk unieke festival heeft wederom een affiche samengesteld waar iedere bluesliefhebber zijn vingers bij aflikt. Acht bands op drie podia bundelen samen bijna alle bluesstromingen in een hoogstand concertaanbod.

[image=196992]

Line-up in willekeurige volgorde:

Preston Shannon & Fat Harry and The Fuzzy Licks (USA): de zanger/gitarist geldt als een van de topmuzikanten van de Memphis Bluesscène. Zelden is zoveel soul in de blues te horen geweest.

Texas blues met veel slide en puntig gitaarwerk kan toevertrouwd worden aan één van de headlines voor deze editie van 2012: Smokin' Joe Kubek en Bnois King (USA). Samen met hun eigen Amerikaanse stuwende en strakke ritmesectie zetten zij een boeiend en wervelend optreden neer.

Julian Sas (NL), onze eigen nationale bluestrots, is op veler verzoek opnieuw geboekt. Uiteraard maakt de man uit Beneden-Leeuwen van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe cd die in februari 2012 uitkomt te promoten.

MZ Dee & Maurizio Pugno Organ Trio (USA/IT): een ware bluesdiva die de blues, soul, funk, r&b en jazz bezingt. Slechts één optreden in Nederland!

Voor de eerste keer komen ze naar Nederland, de Amerikaanse LZ Love and Lightning Red (USA). Een uniek duo met mooie rauwe stampende akoestische blues.

Dede Priest Band (USA/NL): beïnvloed door de rauwheid van de blues en de gospel. Dede laat zich begeleiden door een stel fris klinkende Nederlandse bluesmuzikanten die haar muzikaal op handen dragen. Een eer om hen in huis te hebben.

The John Henry Orchestra (BEL): twee Belgen die samen het geluid van een complete band creëren met een vrij nieuwe aanpak van de legendarische muziek van o.a. John Lee Hooker, Jimmy Reed, Hound Dog Taylor etc.

Matt Andersen (C): Canadese singer-songwriter; hij won In 2011 de Maple Blues Award voor de beste entertainer en akoestische act.

Blues Alive Cuijk beleeft zaterdag 24 maart zijn twaalfde editie. Locatie is Schouwburg Cuijk. Kaarten bedragen 29,50 euro. Aanvullende informatie via www.bluesalive.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant