Baukje van Baal in actie namens MHV'81 in het verloren duel met Voorwaarts.
Baukje van Baal in actie namens MHV'81 in het verloren duel met Voorwaarts. Foto: MHV'81

Handbalsters MHV’81 na hectische slotfase nipt onderuit in Twello

Overige sport 181 keer gelezen

TWELLO | MHV’81 is zaterdag in Twello tegen een kleine nederlaag aangelopen. Na een hectische slotfase verloren de Millse handbalsters met 26-25 van Voorwaarts.

De Millse dames speelden zonder de geblesseerde Laura Swinkels en Lieke van Baal. Yolanthe Nijboer was echter voor het eerst dit seizoen weer terug in de ploeg na een lange revalidatie. Het werd direct duidelijk in het begin van de wedstrijd dat de jachtlust ook bij de Millse dames aanwezig was. De dekking was scherp en de afronding ook. Met snelle aanvallen wist MHV’81 snel 0-4 op het scorebord te zetten. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. MHV’81 had meer snelheid in de omschakeling maar Voorwaarts had echt power. Bij rust was het 12-12. De wedstrijd lag nog open maar het was de vraag hoelang MHV’81 weerstand zou bieden tegen de krachtige opbouwrij van Voorwaarts, dat steeds sterker werd en voortdurend één of twee doelpunten voorkwam. Nienke van de Boom hield MHV’81 in de wedstrijd. Bij 19-16 dreigde het gat te groot te worden. Pien Kerstens maakte 19-17 en Yolanthe Nijboer scoorde haar eerste doelpunt van dit seizoen. Dat smaakte naar meer, want in korte tijd scoorde ze ook nog met een lobje en een bal in de korte hoek.

Wedstrijd even stilgelegd
Ongeveer zes minuten voor tijd werd de wedstrijd stilgelegd omdat Voorwaarts bij een tijdstraf een speelster liet staan en dus met een speelster teveel stond. Voorwaarts stond, onterecht, met vijf in plaats van vier speelsters in het veld. De tijdstraf zou verlengd moeten worden of er zou een speelster extra uit het veld moeten. De scheidsrechters twijfelden en deden niets. De Millse dames kwamen via 23-22 nog terug tot 26-25, maar meer zat er mede door deze arbitrale dwaling niet meer in.