Afbeelding

‘Krachtenbundeling essentieel in Land van Cuijk’

Politiek 32 keer gelezen
LAND VAN CUIJK | Gedeputeerde Bert Pauli van de provincie Brabant, tevens lijsttrekker van de VVD bij de provinciale verkiezingen op 18 maart, bracht afgelopen week een werkbezoek aan de gemeenten Cuijk en Mill en Sint Hubert. Daarin pleitte hij voor een sterke samenwerking tussen de vijf gemeenten die samen het Land van Cuijk vormen.

Door Martijn Schwillens

Nadat Pauli zich woensdag door de Cuijkse fractie van de VVD had laten bijpraten over (lokale) ontwikkelingen, onder andere over RBL Haps (‘Vestiging van drie grote bedrijven lijkt aanstaande’), werd een werkbezoek gebracht aan de vernieuwbouw van de Schouwburg. Pauli sprak over ‘uitdagingen en mooie dingen voor het Land van Cuijk’. “Er zit enorm veel kwaliteit in het Land van Cuijk, zeker op het gebied van medicijnen, dierenwelzijn, voedselveiligheid en -verwerking, noem maar op. Deze regio kan de verbinder worden tussen Brabant en Nijmegen en Enschede.”
Pauli roemde verder de ‘unieke ambtelijke samenwerking’ tussen Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. “Hopelijk gaan Boxmeer en Sint Anthonis ook snel samenwerken. Uiteraard gaan de gemeenten zelf over een fusie, maar er liggen enorme kansen in het Land van Cuijk en die zijn alleen te pakken als je als één regio naar buiten treedt. Krachtenbundeling is essentieel voor onderwijs, lokale voorzieningen en economie.”
Op zaterdag bracht Pauli ook een bezoek aan Mill en Sint Hubert, waar onder andere de Verborgen Raamvallei werd aangedaan.

[image=302782]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant