Het bord naast de Rijksweg is het enige dat nog herinnert aan het hotel in Plasmolen.
Het bord naast de Rijksweg is het enige dat nog herinnert aan het hotel in Plasmolen.

Plannen voor herbouw hotel in Plasmolen

Politiek 811 keer gelezen

PLASMOLEN | Na jaren van 'stilstand' lijkt er eindelijk schot te komen in de herontwikkeling van een hotel aan de Rijksweg in Plasmolen. De gemeente is in gesprek met een 'regionale investeerder' om bij de vijver een hotel in Engelse landschapsstijl te realiseren.

Sinds het hotel in 2001 afbrandde, wordt het terrein aan de voet van de Sint Jansberg gekenmerkt door troosteloosheid. Alleen een bord naast de Rijksweg herinnert aan het gegeven dat er ooit een conferentiehotel heeft gestaan. "In 2006 lagen er plannen voor een zorghotel, maar die initiatiefnemer ging failliet. Het is daarna lang stil geweest, maar een projectontwikkelaar heeft zich nu bij ons gemeld. Hij wil het terrein van voormalig Hotel De Plasmolen gaan ontwikkelen. Het gros van zijn ideeën omarmen wij", verduidelijkt wethouder Pepijn Baneke (GroenLinks).

Landschapsstijl
De 'regionale investeerder', volgens Baneke 'iemand met kennis van de omgeving', is door het Mookse college van B en W gevraagd zijn plannen aan te passen, zodat het past binnen de wensen van de gemeente. "Dat wil zeggen een beeldbepalend hoofdgebouw en een omgeving die past bij de Engelse landschapsstijl."
De projectontwikkelaar had zich bij de gemeente gemeld om op het terrein woningen te realiseren. "Weliswaar mét horeca, maar naar onze smaak te weinig. Het hoofdgebouw op het terrein moet de functie horeca, dag- en/of verblijfsrecreatie krijgen. Dat hebben we de investeerder laten weten en hij heeft het ter kennisgeving aangenomen. Binnenkort vervolgen we onze gesprekken."

Toerisme
De Mookse burgemeester Wim Gradisen benadrukt dat bij beoordeling van dergelijke plannen 'toerisme de boventoon moet voeren'. "Maar liefst twintig procent van alle werkgelegenheid in onze gemeente komt voor rekening van toerisme en recreatie. Dat is vergelijkbaar met de kuststreek, Zuid-Limburg en de Waddeneilanden. Het is onze taak dit te bevorderen en verder te ontwikkelen."
De gemeente wil dan ook een doorsteek realiseren tussen de Rijksweg en Muldershofweg. "De horeca met elkaar verbinden en wandelaars stimuleren door te lopen vanuit de bossen naar de Muldershofweg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant