Afbeelding

Ronde van Sambeek op zondag 28 augustus

Sport 321 keer gelezen

SAMBEEK | De straten van Sambeek zijn op zondag 28 augustus het toneel voor de Ronde van Sambeek, georganiseerd door WTC’90 (Wieler Tour Club ‘90) uit Boxmeer en gefaciliteerd door de Nederlandse Wielerbond (NWB). Er staan vijf races op de planning. De wielerronde wordt gecombineerd met de kermis die plaatsvindt van 26 tot en met 29 augustus en het dorpsfeest.

Het parcours loopt om het kermisterrein op het Pastoor de Vochtplein heen, wat gaat zorgen voor een gezellig geheel. Het team dat de Ronde van Sambeek organiseert bestaat uit vier leden van WTC’90: Ramon Aldenhoven, Gert-Jan Verdijk, Carlo van Boekholt en Koen Wulterkens. Aldenhoven is tevreden met de voorbereidingen zover: “We mogen niet klagen, het gaat boven verwachting met de sponsoren en zijn blij dat we zoveel sponsoren kunnen vinden die willen bijdragen.” Ook zijn de eerste inschrijven voor de Dikke Banden Race al binnengekomen. Dit is een gratis race voor de jeugd van 5 tot 12 jaar die start om 12.00 uur. In combinatie met de kermis en het dorpsfeest is er die dag dus genoeg te doen voor de Sambeekse jeugd. Per leeftijdscategorie is er een prijs. Inschrijven kan door te mailen naar rondevansambeek@gmail.com.

Vier races
De organisatie van de overige vier races loopt via de NWB, inschrijving loopt dan ook via wielrenbond.nl. Om 11.00 uur begint het programma met de Funklasse. Deze race is 25 kilometer lang. In de middag volgen drie officiële wedstrijden vanuit de NWB. Om 12.45 uur is het de beurt aan de vrouwen in de Ladies Course (25 kilometer). Daarna volgen de Masters 40+ en Nieuwelingen categorie om 13.45 uur (40 kilometer) en de Amateurs en Sportklasse om 15.30 uur (50 kilometer). Voor deze laatste twee categorieën is een wedstrijdlicentie nodig.

Route
De route van 1,2 kilometer start aan de Grotestraat bij Eetcafé De Gouden Leeuw en gaat in noordelijke richting. De renners slaan dan rechtsaf de Maasstraat in en draaien dan nog eens naar rechts de Pastoor van Berkelstraat in die ze uitrijden. Dan gaat de route naar rechts en meteen weer rechts naar de John F. Kennedystraat. Daarna een bocht naar links en weer naar rechts om terug te komen op de Grotestraat.

Info
Voor meer info kun je een email sturen naar rondevansambeek@gmail.com of kijken op wielrenbond.nl of de Facebook- of Instagrampagina van de RondevanSambeek.

Uit de krant

Uit de krant