Afbeelding

Ophef over boetes op Overloonseweg

Verkeer en vervoer 47 keer gelezen
VIERLINGSBEEK - De Overloonseweg bij Vierlingsbeek is deze week onderwerp van gesprek. Aanleiding is het gegeven dat ruim zestig procent van de automobilisten op die weg in december is geflitst. Lokale politici willen dat de snelheid er verhoogd wordt, hoongelach viel ‘Vierlinge’ ten deel in de landelijk media.

[image=266714]

Eerst maar eens de feiten: In 2002 werd de maximum snelheid op de Overloonseweg (de weg van Overloon/A73 naar Vierlingsbeek, red.) op verzoek van aanwonenden teruggebracht van 80 naar 50 kilometer. De politiek - inclusief toenmalig wethouder Marc Oudenhoven - zag destijds de noodzaak. En tijdens de op 5 september 2013 gehouden ‘Raadskaravaan’ - waar gemeenteraadsleden een bezoek brengen aan de kerkdorpen - spraken meerdere bewoners van Vierlingsbeek zelfs nog hun zorgen uit over ‘de racebaan’.
Gehandhaafd werd er de afgelopen tien jaar echter nauwelijks. En toen dat vorige maand alsnog gebeurde, bleek dat veel automobilisten zich niets van de maximum snelheid aantrokken. Ruim 1600 van de 2700 gecontroleerde automobilisten gingen op de bon, sommigen meerdere keren.

‘Niet jammeren’
Het nieuws over de vele bekeuringen leidde eerst tot verontwaardiging (bij bewoners en inmiddels raadslid Marc Oudenhoven van VDB/LO, die de boetes wil aanvechten), vervolgens tot actie (bij PK-fractievoorzitter Maarten Wiggers de Vries die B en W heeft gevraagd de weg opnieuw in te richten) en uiteindelijk tot hoongelach (in de landelijke media). “Als er een bordje met 50 staat en je rijdt harder, weet je dat je een keer de financiële sjaak kunt zijn. Maar ga dan niet lopen jammeren als je een keer het deksel op je Vierlingsbeekse ‘gok’ krijgt”, stelde GeenStijl.nl.
Ook Radio 1 en 2 besteedden aandacht aan ‘de racers’ uit het dorp ‘Vierlinge’.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant