Destion is gevestigd aan de Doelen in Gennep.
Destion is gevestigd aan de Doelen in Gennep.

Prestatieafspraken Destion en Noord-Limburgse gemeenten

Wonen 150 keer gelezen

MOOK | De gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar, Huurdersraad Destion en woningcorporatie Destion zijn elkaars natuurlijke partners als het gaat om de sociale huursector. De partijen streven naar voldoende kwalitatief goede en betaalbare woningen in een aantrekkelijke omgeving. Daarvoor ondertekenden ze op woensdag prestatieafspraken.

Centraal in de afspraken staan het beheer van woningen, de betaalbaarheid en de nieuwbouw van diverse typen sociale huurwoningen. Ook wordt rekening gehouden met specifieke doelgroepen, zoals vluchtelingen met een verblijfsvergunning of ouderen die langer thuis blijven wonen. Destion is eigenaar van 16% van de woningen in de gemeente Mook en Middelaar en is binnen de gemeente de belangrijkste corporatie. Destion bouwt alleen nog sociale huurwoningen, met een maximale huurprijs van 710,69 euro.
Voor 2017 wil Destion in Mook tien gezinswoningen gaan bouwen aan de Kerkstraat te Mook. Aansluitend aan dit project wil Destion zes appartementen gaan bouwen aan de Rijksweg.

Huurders goed vertegenwoordigd
Dat er prestatieafspraken gemaakt worden is niet nieuw. Wel nieuw is dat de huurdersorganisatie daarbij een volwaardige partner is. Op een constructieve en kritische manier behartigt de Huurdersraad de belangen van huurders en woningzoekenden bij het overleg over de afspraken.
De afspraken vloeien voort uit de Woningwet die sinds vorig jaar van kracht is en sluiten aan op de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg. Zodra de drie gemeenten hun eigen lokale woonvisie vaststellen, worden de afspraken opnieuw tegen het licht gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant