Afbeelding

Mook steunt bouwplan 20 woningen

Wonen 110 keer gelezen
MOOK - De gemeente Mook en Middelaar wil meewerken aan de bouwplannen aan de Kerkstraat-Rijksweg in Mook. Wooncorporatie Destion wil daar zeven grondgebonden huurwoningen en dertien appartementen bouwen.

Aanvankelijk had Destion het plan om op de locatie Kerkstraat 47 zeven woningen voor jongeren te bouwen. Het bestemmingsplan werd op dat plan aangepast. In later stadium diende Destion het principeverzoek in om op de hoek van de Kerkstraat en de Rijksweg dertien appartementen te bouwen. In het bouwplan zijn zeven geschakelde grondgebonden woningen en dertien appartementen van 60 m2 opgenomen.

[image=306342]

Het college van B en W van Mook en Middelaar wil dat principeverzoek meewerken en het nieuwe aantal woningen opnemen in het woningbouwprogramma. Daar is een wijziging op het huidige bestemmingsplan voor nodig.
Het bouwen voor jongeren op de woningmarkt ziet Mook en Middelaar als een middel om te voorkomen dat mensen vertrekken naar grotere plaatsen in de regio. De uitbreiding van het aantal nieuwe woningen is mogelijk in de regionale woonvisies. Mook en Middelaar moet daarin rekening houden met de regio’s Nijmegen in het noorden en Venlo in het zuiden. Volgens wethouder Wienhoven houdt de Provincie Limburg een vinger aan de pols maar heeft Mook ruimte èn behoefte. “Door het schrappen van het centrumplan Mook zijn ook de 80 woningen die daarin opgenomen waren niet gebouwd. Bovendien is de vraag naar huurwoningen in Mook vele malen groter dan het aanbod.”
Wienhoven verwacht dat de ontwikkeling van de plannen in de tweede helft van 2016 opgepakt worden. “Dan kan de schop de grond in.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant