Bloemenhuis De Wingerd door de jaren heen. Rechtsonder trotse eigenaren Maja en Wilfred Olijhoek.
Bloemenhuis De Wingerd door de jaren heen. Rechtsonder trotse eigenaren Maja en Wilfred Olijhoek.

Bloemenhuis De Wingerd viert 25-jarig jubileum

Zakelijk 584 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Bloemenhuis De Wingerd in Sint Anthonis viert donderdag 15 november haar 25-jarig bestaan. Een mijlpaal die trotse eigenaren Maja en Wilfred Olijhoek niet zomaar voorbij laten schieten.

In 1993 strijkt het echtpaar neer in Sint Anthonis en begint de bloemenzaak in het vertrouwde witte pand aan Breestraat 49. Inmiddels hebben ze het 'Brabants' eigen gemaakt. Al was dat in het begin een kleine ontdekkingstocht vertelt Maja. "Toen we hier net woonden, waren we niet bekend met het Brabantse dialect en de omliggende dorpen. We hebben daarom in het begin veel gefietst om de omgeving te verkennen", lacht ze. Aan de afgelopen kwart eeuw bewaren Wilfred en Maja fijne herinneringen. Ze hebben niet een favoriete herinnering of anekdote, maar meerdere die gebundeld de band onderschrijft met hun klanten. "Onze dochters zijn hier opgegroeid. We hebben hen met klasgenoten samen zien opgroeien. Sommigen hebben nu zelf kinderen en komen langs in de winkel. Dat is mooi om te zien." Door de jaren heen hebben ze een vertrouwd contact opgebouwd met klanten. "Klanten komen bij ons niet alleen voor bloemen, ook voor een gesprek. Helaas zijn veel van hen ons ontvallen. Ze waren karakteristiek, altijd in voor een praatje. Dat missen we." Het ondernemerspaar verwelkomt graag meer collega-ondernemers in de buurt. "De afgelopen jaren zijn er een aantal winkels weggegaan. We hopen dat er ondernemers zijn die de uitdaging aandurven om hier een zaak te openen. Het bevordert en behoudt de leefbaarheid in de plaats."

Kerstshow 
Voor het eerst in 25 jaar is er een wisseling van de wacht bij het personeel. "Het is onze eerste Kerstshow met nieuwe gezichten", zegt Maja. Bezoekers kunnen op zondag 25 november tussen 11.00 en 17.00 uur bij Bloemenhuis De Wingerd terecht voor de nieuwste trends op het gebied van kerst. Voor het tijd is voor de Kerstshow staan Maja en Wilfred op donderdag 15 november stil bij het zilveren jubileum. "Iedereen is die dag welkom om verhalen op te halen onder het genot van een kop koffie met wat lekkers." Aan stoppen denken ze nog lang niet. "We gaan zeker nog tien jaar ondernemen, hebben het nog steeds erg naar onze zin." www.bloemenhuisdewingerd.nl. Telefoon: 0485-383987.

Uit de krant