Martijn Boeijen (l) en Ramon Bulkens (r) zijn de mannen achter BSO Sportvi.
Martijn Boeijen (l) en Ramon Bulkens (r) zijn de mannen achter BSO Sportvi. Foto: Henk Straatman Fotografie

BSO Sportvi in Boxmeer ‘is de echte búitenschoolse opvang’

Zakelijk 1.155 keer gelezen

BOXMEER | Een buitenschoolse opvang (BSO) die zich richt op talrijke vormen van bewegen. Met Sportvi nodigen de Boxmerenaren Martijn en Ramon kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar uit voor de sportieve BSO die gevestigd is op sportpark van voetbalvereniging Olympia’18 in Boxmeer. 

Sinds de start op dinsdag 1 februari groeit het aantal geïnteresseerden en aanmeldingen. De geleidelijke start brengt de twee initiatiefnemers in de gelegenheid in de beginperiode zaken af te stemmen. “De eerste kinderen genieten hier al van de BSO. Er zijn meer aanmeldingen, maar de ouders dienen eerst de contracten uit bij de huidige BSO”, zegt Ramon. BSO Sportvi heeft in de startperiode de wind mee. Het concept is uniek in de regio, en dat wekt interesse. Ook is er krapte op de markt. “Het is moeilijk aan gekwalificeerd personeel te komen. Door het personeelstekort nemen BSO’s minder nieuwe opvangkinderen aan”, zegt Martijn, die vertelt dat de start van Sportvi goed voorbereid is. “We hebben een jaar gebruikt voor de opstart van deze buitenschoolse opvang.”

Doelen
Sportvi is geen alledaagse buitenschoolse opvang. Ramon en Martijn willen met de opvang die op sportpark aan de Graafseweg gehuisvest is zichzelf onderscheiden. Sport Voor Iedereen (Sportvi) is een sportieve BSO. “We gaan met de kinderen sporten en hen beweegvormen aanleren. Is het je opgevallen hoe kinderen iets gooien? Daaraan zie je dat het beweegniveau de laatste jaren achteruit is gegaan. Door met de kinderen verschillende sport- en beweegvormen uit te voeren, willen wij hierop inspelen. Daarnaast willen wij ze laten ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn en daarom bieden we zoveel mogelijk sporten aan. Dit levert een bijdrage aan het maken van een passende sportkeuze”, zegt Ramon.
Hoewel de sportkantine van Olympia ‘18 uitnodigt tot loungen, gaan de kinderen van Sportvi dat niet doen. “Bij heel slecht weer gaan we naar binnen, maar niet om te gamen of films te kijken”, zegt Martijn. Daarnaast is de thuisbasis van Sportvi omringd door (sport)verenigingen, waardoor wij kinderen naar de vereniging waar zij actief zijn kunnen brengen. Na de (sport)activiteit halen de ouders hen daar op.”
De mogelijkheden bij BSO Sportvi zijn legio, en vooral afwisselend. “Iedere week staat er een andere sport-/beweegactiviteit op het programma, waaraan ieder kind deelneemt. De kinderen hebben ook de vrijheid om binnen te spelen, te tekenen, te knutselen, maar we stimuleren hen om naar buiten te gaan”, besluiten Ramon en Martijn.
Zie ook www.sportvi.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant