Afbeelding

Loek Winter wil volwassenenzorg Zonnehuizen

Zakelijk 77 keer gelezen
ZEIST/OPLOO - Zorgondernemer Loek Winter, die vóór het faillissement al interesse toonde in de zorggroep Zonnehuizen, heeft aangegeven dat hij het onderdeel volwassenenzorg van de op 27 december failliet verklaarde zorginstelling Zonnehuizen wil overnemen.

[image=201275]

Dat blijkt uit een melding die vrijdag is gedaan bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De zorggroep op antroposofische grondslag heeft zes tehuizen voor volwassenenzorg, waarvan Bronlaak in Oploo (200 bewoners, ruim 300 medewerkers) een van de grootste is. Uit de melding bij de NMa blijkt dat er haast is geboden bij de overname. Overnamekandidaat Winter en Marie-José Cools, de curator van Zonnehuizen, vragen bij Nma ontheffing van de regel die bepaalt dat er geen concentratie binnen vier weken na melding mag plaatsvinden.
Zorgondernemer Winter, die hoogleraar is aan Business Universiteit Nyenrode, investeerde eerder in de IJsselmeerziekenhuizen, dat op de rand van het inmiddels uitgesproken faillissement stond. Opvallend is dat curator Cools vorige week nog aangaf te streven naar het bijeen houden van Zonnehuizen.
Na het faillissement viel vorige week bij de 2300 medewerkers van Zonnehuizen een ontslagbrief op de deurmat. De zorggroep, met landelijk zo’n twintig tehuizen en hoofdvestiging in Zeist, zou een verlies van 18 miljoen euro hebben gedraaid. Er loopt een onderzoek naar wanbeheer van het oude bestuur.
De medewerkers blijven de komende zes weken aan het werk. In deze periode worden ze betaald door het UWV, dat de mensen vorige week ondermeer bij Bronlaak in Oploo informeerde over de ontslagprocedure en hun rechtspositie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant