Mookerplas. (foto: Leisurelands)
Mookerplas. (foto: Leisurelands)

Meer dan een dagje strand op recreatiegebied Mookerplas

Zakelijk 628 keer gelezen

PLASMOLEN | Op warme dagen verkoeling zoeken in het Rijk van Nijmegen vormt in deze waterrijke omgeving geen enkel probleem. Er is altijd een recreatieplas bij u in de buurt waar u heerlijk kunt zonnen, zwemmen, watersporten of een evenement kunt bezoeken. Recreatiegebied Mookerplas in Plasmolen is hiervan een goed voorbeeld. Mookerplas biedt meer dan een dagje strand. Door de open verbinding met de Maas is het geliefd bij watersporters.

Jaarlijks trekt Mookerplas rond de 250.000 bezoekers. Mookerplas is ideaal voor een dagje strand, maar ook voor een lange wandeling, mountainbiken en het beoefenen van watersporten, zoals surfen en pleziervaart.
Mookerplas biedt basisvoorzieningen als stranden, ligweiden, speeltoestellen, toiletgebouwen, barbecueplaatsen en een verkooppunt voor snacks, ijs etc. Ook is er een openbare botenhelling waar bezoekers hun bootje te water kunnen laten gaan. Daarnaast zijn veiligheid en zwemwaterkwaliteit een belangrijk punt. Terreineigenaar Leisurelands zorgt ervoor dat er geen troep op de stranden achterblijft. Het zwemwater moet voldoen aan strenge Europese eisen en wordt in het zwemseizoen iedere twee weken gecontroleerd door waterkwaliteitsbeheerders.

Attracties en evenementen
Op Mookerplas zijn tevens meerdere ondernemers gevestigd: jachthaven en camping Eldorado, Strandpaviljoen Dushi, jachthaven de Driesen, restaurant de Loopplank en Dolfijn Watersport en Recreatie. En op 17 en 18 september vindt er tevens de internationale keramiekmarkt Keramisto plaats. Info: www.mookerplas.nl.

Uit de krant

Uit de krant