Juliana niet voorbij Heijen: 0-0

Sport 613 keer gelezen

Na twee klinkende overwinningen op hoogvliegers Herpinia en Achilles Reek mocht Juliana aantreden tegen Heijen. Onder een waterig winter zonnetje ondervond Juliana dat dit niet automatisch zorgt voor de volgende 3 punten.

Achteraf bezien waren de eerste 15 minuten al kenmerkend voor het verloop van de wedstrijd. Vanaf de aftrap zocht Juliana de aanval. Heijen beperkte zich tot het verdedigen van eigen doel. De wedstrijd was al bijna een half uur oud toen de eerste grote kans zich aandiende. Camiel van Geenen kon met een hoogstandje de bal controleren en wist daarna Syb Daverveld diep te sturen, die had op zijn beurt een prima voorzet in huis, waarmee hij Justin Jacops wist te bereiken. De inzet van laatstgenoemde was echter te zacht waardoor de pas 15-jarige Heijense doelman redding kon brengen. Even later kreeg Heijen de grootste kans van de wedstrijd nadat de Heijense spits werd diepgestuurd, goed uitlopen van Sven Jacobs voorkwam echter dat de inzet tot doelpunt verwerkt kon worden. Een kleine tien minuten voor rust kreeg Juliana de ultieme kans op een voorsprong. Na een prima genomen vrij trap was het Berry van Krijl die de bal tegen een uitgestoken Heijense hand kopte, waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip leggen. De pingel werd vervolgens te zwak ingeschoten waardoor de Heijense doelman redding kon brengen.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Juliana bleef de aanval zoeken terwijl Heijen zich vooral beperkte tot stug verdedigen en hard werken. Gaandeweg de wedstrijd daalde de temperatuur, en ook het spel van beide ploegen tot een dieptepunt. Juliana probeerde wel te voetballen, maar mede door het gladde veld, verkeerde passing en een hardwerkend Heijen kon Juliana geen potten breken. Het was zowaar Heijen wat de beste kans van de tweede helft wist te noteren. Een vrij trap vanaf 25 meter werd laag naast de muur in de hoek gemikt. Het was echter de Millse doelman Sven Jacobs, die op zijn hoede was en de bal tot corner kon verwerken. Zodoende eindigde de wedstrijd zoals deze begon met een 0-0 op de borden.