Motorcrosswedstrijd op Radiocircuit in Stevensbeek.
Motorcrosswedstrijd op Radiocircuit in Stevensbeek.

Motorcrosswedstrijd op Radiocircuit in Stevensbeek

Sport 698 keer gelezen

STEVENSBEEK | Op zondag 28 augustus wordt op het Radiocircuit in Stevensbeek door Motorsportvereniging Sint Anthonis een motorcrosswedstrijd georganiseerd. Dit is de vervangende wedstrijd van 26 juni, die door de weersomstandigheden afgelast diende te worden. Tevens vindt op zaterdag voorafgaand een regiowedstrijd plaats. 's Morgens is het de beurt aan de jeugd, terwijl in de middag de leden van clubs uit de regio met elkaar de strijd aan gaan.

De wedstrijd op zondag heeft een gevarieerd programma waarin in totaal 8 klassen van start gaan. De MX2 Junioren, MX Open Junioren, MX2 Senioren, MX2 Nationalen, Quads Junioren, Quads Senioren, Zijspan Nationalen en Zijspan Inters van Motorsport Organisatie Nederland zullen dan strijden om punten voor het Nederlandse kampioenschap. Met 8 verschillenden klassen zal op zondag de strijd in alle hevigheid losbarsten.
De spits wordt afgebeten door de MX2 Junioren waarbij onze clubleden Dennis Schoenaker uit Mill, Sven Giesbers uit Sint Anthonis en Teun Gelden uit Reek aan de start zullen staan. Bij de MX Open komen onze clubleden Riny Engels uit Wanroij, Adrie van de Burgt uit Zeeland en Mischa van de Brand uit Overloon aan de start. Zij zullen het opnemen tegen o.a. Mark van de Bungelaar uit Mill, Jeu Hubers uit Overloon en Jaqueline Hanegraaf uit Wanroij.
In de klasse MX2 Nationalen zullen clubleden Tom Vollenberg uit Westerbeek, Ruben van de Laar uit Venhorst en Tom Reijnen uit Sint Hubert hun huid zo duur mogelijk verkopen.

Zijspannen
Bij de Zijspannen Inters zal de talentvolle 16-jarige Julian Veldman uit Kampen met bakkenist Jorrit van der Putten uit Handel er op gebrand zijn om zijn leiderspositie verder uit te breiden. Zij zullen het dan wel op moeten nemen tegen de combinaties Frank Mulders-Joey van de Venne en Aaron Bens-Joep van Leuken die momenteel 2e en derde staan in het Nationale kampioenschap.
In de klasse Zijspannen Nationalen zien we clublid Debbie van Berlo uit De Mortel van start gaan. Deze 18-jarige dame maakte dit jaar haar debuut bij de zijspannen en heeft eerder dit jaar al haar eerste podiumplaats behaald. Mogelijk dat dit succes in Stevensbeek op haar thuiscircuit een vervolg krijgt.

Overzichtelijk
Het publiek kan zoals altijd de wedstrijden prima volgen vanaf de overzichtelijke taluds van de geluidswallen. Ook verder langs de baan zijn uitstekende plaatsen voor de toeschouwers zodat die niets hoeven te missen en is er voldoende gelegenheid voor een lekkere hap of een drankje.
Het circuit ligt aan de Radioweg te Stevensbeek. De aanvang van de trainingen is rond 09.00 uur en de eerste wedstrijden beginnen omstreeks 11.30 uur. De entree voor volwassenen is 7,50 euro. Parkeren is geheel gratis op aangrenzende parkeerterrein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant