Constantia verloor van Stormvogels'28 en ziet Achates tot op drie punten naderen.
Constantia verloor van Stormvogels'28 en ziet Achates tot op drie punten naderen. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

4G: Achates nadert verliezend Constantia; ‘gifbeker moet leeg’ bij De Zwaluw

Voetbal 940 keer gelezen

De titelstrijd in de vierde klasse G ligt ineens weer helemaal open door de verrassende thuisnederlaag van Constantia tegen Stormvogels'28 en de winst van Achates op VIOS'38. Onderin lijken de problemen te groeien voor De Zwaluw, dat met 0-6 verloor van Oostrum. "Als de gifbeker leeg moet, dan doen we dat", aldus De Zwaluw-coach Michel van de Venn.

De Cuijkenaar heeft reden tot zorg, want De Zwaluw zakte thuis tegen Oostrum na rust ver beneden de ondergrens. De einduitslag (0-6) gaf echter wel een vertekend beeld, want in het eerste half uur dicteerden de Oeffeltenaren. Pas na de 0-2 ging het helemaal mis bij de nummer voorlaatst. "Het klinkt gek met deze uitslag, maar wij hebben de tegenstander terug in de wedstrijd laten komen. Het was een prima eerste helft van onze kant, die zich hoofdzakelijk op de helft van Oostrum afspeelde. Wij ‘vergeten’ te scoren en de tegenstander deed dit wel. Mijn complimenten voor de snelle, effectieve voorste linie van Oostrum", aldus Van de Venn, dat concurrent Merselo zag winnen en dus ook drie punten zag uitlopen. Donderdagavond is de inhaalwedstrijd Merselo-De Zwaluw. Alleen winst geldt dan voor de Oeffeltse equipe.
De laatste plaats in de vierde klasse G blijft vooralsnog voor Toxandria, dat met 2-0 onderuit ging bij SV Milsbeek. De Noord-Limburgers dankten de zege aan doelpunten van Wahid Rashidi en invaller Jens Vervoort en mogen blijven hopen op nacompetitievoetbal. Datzelfde geldt voor DSV, dat onder de nieuwe trainer Thijs Goossens een belangrijke driepunter mocht noteren in Nieuw-Bergen. De Sint-Tunnisse ploeg klimt door de winst drie plaatsen.

Spanning bovenin
Lange tijd leek Constantia onbedreigd af te gaan op het kampioenschap in deze klasse. De Wanroijnaren verspeelden vorige week al twee punten en lieten zich zondag thuis met 3-4 verrassen door Stormvogels'28 ondanks een snelle een 2-0 voorsprong via ton Aben en Giel Franken. Stormvogels'28, dat enkele sterkhouders miste, herpakte zich en door een vloeiende counter en een penalty stond het direct na rust ineens 2-3 voor de gasten, die de wedstrijd later beslisten. Een omhaal van Huug Hendriks was erg knap, maar enkel voor de statistieken: 3-4. Gert Jan Reijnen van Constantia legt uit: "We brachten onvoldoende en liepen gretig in het mes van Stormvogels. De laatste weken is het in de uitvoering onvoldoende en dat betaalde zich vandaag uit in een nederlaag. We hadden een marge, maar we zullen toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen."
Achates kwam op drie punten van Constantia dankzij een eenvoudige overwinning op VIOS'38, dat het duel met tien man eindigde na een rode kaart voor Thomas Groot (neerhalen doorgebroken speler). Op dat moment stond het al 2-0 voor Achates door twee treffers van Yannick Schouten, tweemaal op aangeven van Bas Thijssen. Met elf tegen tien werd het nog 3-0 via Bob Bindels (een intikker bij de tweede paal die was vastgelegd op video) en een eigen doelpunt in de laatste minuut van Ramon Smits.

Uitslagen zondag 27 maart:
Constantia-Stormvogels’28 3-4
De Zwaluw-Oostrum 0-6
Merselo-EWC’46 2-0
Montagnards-DSV 2-4
SV Milsbeek-Toxandria 2-0
Achates-VIOS’38 4-0

Stand vierde klasse G:
1. Constantia 14-32 (P)
2. Achates 14-29
3. SV Oostrum 14-24
4. Stormvogels’28 14-24
5. SV Milsbeek 14-22
6. DSV 13-19
7. VIOS’38 14-19
8. Montagnards 14-19
9. Heijen 13-18
10. EWC’46 14-14
11. Merselo 13-13
12. De Zwaluw 13-5 (-3)
13. Toxandria 14-5

Programma donderdag 31 maart:
Merselo-De Zwaluw

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant