Constantia uit Wanroij pakte zondag, met nog twee speelronden te gaan, het kampioenschap in de vierde klasse G.
Constantia uit Wanroij pakte zondag, met nog twee speelronden te gaan, het kampioenschap in de vierde klasse G. Foto: Kliksport

‘De manier waarop we de titel pakken, is kenmerkend voor deze ploeg’

Voetbal 763 keer gelezen

WANROIJ | Constantia legde afgelopen zondag beslag op het kampioenschap in de vierde klasse G. De Wanroijnaren waren vanaf speelronde één de grote favoriet en de formatie van Gert Jan Reijnen, die zijn afscheid als trainer op De Kwik extra glans geeft met deze titel, maakte die rol meer dan waar. “Dit is prachtig en verdiend. We gaan met z’n allen genieten van dit kampioenschap”, aldus Reijnen.

Door Martijn Schwillens

Hij had het zondagochtend nog tegen zijn vrienden gezegd: ‘Het zou toch mooi zijn als ik zondag in de laatste minuut de winnende zou maken.’ Het werd uiteindelijk een gelijkmaker in blessuretijd, maar de euforie kwam overeen met die na een winnend doelpunt, zo erkende pinchhitter Michiel van der Zanden, die alert reageerde toen een diepe bal door iedereen werd gemist. “De manier waarop we deze titel pakken, is kenmerkend voor deze ploeg. Wij blijven altijd gaan, want het geloof in dit team is gewoon enorm groot. Natuurlijk raak je steeds meer gefrustreerd als de goal uitblijft, zeker omdat we ook al twee keer de paal hadden geraakt. Ik dacht op een gegeven moment: het zal toch niet... Maar je weet dat er altijd nog een kans kan komen en die kwam er. Het was misschien geen winnende goal, maar zo voelt het zeker wel”, lachte Van der Zanden, die zich met zijn treffer tegen Merselo (1-1) in de 95ste minuut in één klap bombardeerde tot de populairste man op sportpark De Kwik.

‘Scoort eigenlijk nooit’
“Het grappige is dat hij normaal gesproken eigenlijk nooit scoort”, vertelde een euforische en schorre trainer Gert Jan Reijnen na afloop. “Ook als we hadden verloren, zouden we (volgende week) wel kampioen zijn geworden. Maar je wilt het liefst de titel pakken voor je eigen publiek. Moet je kijken hoeveel mensen er weer langs de lijn staan. Uit en thuis is er altijd zoveel support. Dat maakt Constantia zo’n mooie vereniging. We waren dit seizoen de beste van de vierde klasse G. Ook na een nederlaag zijn we nooit gaan twijfelen. Maar dat we het feestje nu in Wanroij kunnen vieren in plaats van komende week op een bijveld (bij EWC’46 in Well, red), is natuurlijk schitterend. Volgende week is er hier een buurttoernooi, dus dan zou er bijna niemand bij kunnen zijn. Nu was het volle bak”, sprak Reijnen, tegelijkertijd wijzend naar de volle tribune en overkapping bij de kantine. “Hier doe je het allemaal voor.” Ook aanvoerder Tijs Aben roemde het Wanroijse publiek na afloop. “Fantastisch hoe zij ons elke week weer steunen. En dan ook nog dit scenario. Prachtig!”

‘Blij dat we in Wanroij de titel hebben gepakt’

Vaste kern
Constantia was in het seizoen 2018-2019 voor het laatst actief in de derde klasse D. Toen volgde degradatie via de nacompetitie. Het zijn mogelijk zorgen voor de nieuwe trainer Adrie van Roosmalen, maar in Wanroij is er niemand die zich er deze week druk over maakt. Van der Zanden: “Met een vaste kern van veertien-vijftien spelers hebben we hier het hele seizoen naartoe gewerkt. We gaan dit kampioenschap goed vieren.”

Uit de krant