DAW Schaijk verpletterde Olympia'18 door in Boxmeer met 1-8 te winnen en zo de derde periode in de wacht te slepen.
DAW Schaijk verpletterde Olympia'18 door in Boxmeer met 1-8 te winnen en zo de derde periode in de wacht te slepen. Foto: Benno Maathuis

2G: SSS’18 en Heeswijk nacompetitie in, DAW pakt derde periode, doek valt definitief voor Volkel

Voetbal 3.071 keer gelezen

OVERLOON | SSS’18 en Heeswijk gaan de nacompetitie in om te strijden tegen degradatie. Sparta’25 kroonde zich door een moeizaam gelijkspel tegen Heeswijk tot kampioen. DAW vermorzelde Olympia’18 met 1-8 en pakt de derde periode. Volkel degradeerde als hekkensluiter, de vertrekkende trainer Michiel Jans had echter nog lovende woorden voor de samenwerking na afloop. “Ik kijk desondanks terug op een mooie tijd met een geweldige groep en een fantastische vereniging.”

Door: Cis van Pinxteren

SSS’18 kreeg één puntje na een gelijkspel tegen Groesbeekse Boys met 1-1. Trainer Michel Kuipers reageerde kort. “Helaas gaan we de nacompetitie in. Er heerst teleurstelling, maar het is niet anders. Nu drie weken wachten voordat we weer mogen…”
Heeswijk speelde voor zijn laatste minikans om nacompetitie te ontlopen of één plek te stijgen om zo een thuiswedstrijd te spelen in de nacompetitie. De koploper Sparta’25 kwam op bezoek maar de kampioenskandidaat beleefde geen makkelijke middag, het werd uiteindelijk 1-1. Heeswijk trainer Theo van Lieshout zag zijn elftal strijden voor de kleine kans op directe handhaving. “Voor ons stond er eigenlijk weinig op het spel maar we gingen er wel voor. We hebben ons gerevancheerd voor de wedstrijd tegen Rhode vorige week, deze prestatie geeft me vertrouwen in een goede afloop van de nacompetitie. Al blijft dat een loterij.” Heeswijk kwam vlak na rust op een ongelukkige manier achter door een strafschop. Spits Wouter van Dijke bracht Heeswijk in de zeventigste minuut langszij via een klutsbal. Een controversieel moment in de slotfase werd door de scheidsrechter niet beoordeeld als strafschop. Daar was Van Lieshout uiteraard niet blij mee. “Ik denk dat vijf van de tien scheidsrechters besluiten om een strafschop te geven. We speelden vandaag een aardige pot. Met Sparta’25 kan ik leven als kampioen, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. We gaan de nacompetitie in met een doelsaldo van +3. Het ergste is dat we pas over drie weken spelen, daar moeten we beslagen ten ijs komen.”

DAW verplettert Olympia’18
DAW Schaijk kon bij een nederlaag van Sparta’25 nog kampioen worden op basis van een beter doelsaldo. Dat kon Olympia’18 goed merken, ze kregen er met 1-8 van langs. De 0-1 volgde in de 25e minuut op naam van Jacco van den Heijden, in de vijftigste minuut scoorde Corik Megens de 0-2. Olympia’18 kwam vlak daarna terug op 1-2 via Okki van Dalen en bracht de spanning terug in de wedstrijd. DAW moest en zou echter winnen met hogere cijfers. Jacco van den Heijden, Corik Megens (twee keer), Roel Janssen (twee keer), een eigen doelpunt en Noah van Deijne breidden de voorsprong uit naar 1-8. Trainer Rob van der Ven van DAW zag zijn team doen wat ze moesten doen. “We boekten een goede overwinning en hebben periode drie gepakt. Er heerst een lichte teleurstelling maar we gaan met een goed gevoel de nacompetitie in. We spelen op 4 juni thuis.” Olympia’18 gaat ook de nacompetitie in, vanwege de uitslag is het echter de vraag hoeveel kans ze daarin maken. Trainer Wil Beier zegt er het volgende over. “DAW was de betere en is naar mijn mening de beste in onze klasse. Het verbaast me dat zij zoveel punten hebben laten liggen. De 1-8 is echter een geflatteerde uitslag. Elke kans van hen ging er op een gegeven moment in, dat is triest. Onze keeper keept verder een goed seizoen.” Beier wijst erop dat zijn ploeg fitter wordt en dat spelers herstellen van pijntjes en blessures. “De nacompetitie kan alle kanten uitgaan. We moeten zorgen dat deze nederlaag geen mentaal effect zal krijgen.”

Prinses Irene wisselt van stuivertje met Boekel Sport
Prinses Irene en Boekel Sport konden allebei nog gedoemd zijn om nacompetitie te spelen afhankelijk van resultaten van andere velden. Boekel Sport dacht na vier minuten recht te hebben op een strafschop toen spits Yanick onderuit ging. De scheidsrechter besloot echter anders. Prinses Irene sloeg tien minuten later toe uit een vrije trap. Tim van den Brand gaf de voorzet op Julian van Roosmalen die de bal via onderkant lat binnenkopte. Tim van den Brand bracht na een half uur de 2-0 tot stand door een lage voorzet te geven op Aron van den Rijt. Jurgen Elbers, trainer van Prinses Irene, typeerde de tweede helft als allesbehalve spectaculair. Desondanks scoorde Prinses Irene nogmaals via Douwe Herckenrath op aangeven van Aron van den Rijt. Elbers: “Na de 3-0 is er niet heel veel meer gebeurd. We hebben rustig de wedstrijd uit gevoetbald. Job van Schijndel is een speler van de JO19-1 die nog in de 85e minuut debuteerde. Een hele mooie wedstrijd voor hem om bij te zijn.” Prinses Irene stijgt twee plekken en eindigt op de zesde plek. Boekel Sport daalt drie plekken en sluit af als achtste.

Eendracht’30 verpest periodetitel Schijndel/De Wit
RKSV Schijndel zou bij een overwinning op Eendracht’30 de play-offs ingaan als winnaar van de derde periode. Alleen dat scenario kwam niet uit. Eendracht’30 verzekerde zich met een ruime 4-0 winst van lijfsbehoud in 2G en steeg door de resultaten van andere teams naar de vijfde plek. De doelpuntenmakers van deze klaterende zege zijn Ruben Janssen, Sem Vollebregt, Daley Hoogakker en Fabian Kleemans scoorde met een fraaie lob over de keeper de 4-0. Schijndel was niet bij machte om het Eendracht’30 moeilijk te maken. Assistent-trainer van Schijndel, John Blummel, had een dubbel gevoel achteraf. “We waren allemaal al met vakantie denk ik, er zat weinig energie in vandaag. Desalniettemin ben ik ontzettend trots op de ploeg met de derde plaats in de competitie.” Schijndel misloopt door het verlies de derde periode maar eindigt inderdaad op basis van een minimale marge in het doelsaldo als derde.

Volkel en Rhode delen punten
Volkel speelde haar voorlopige laatste thuiswedstrijd in 2G tegen Rhode. Volkel-trainer Michiel Jans zag zijn ploeg gelijkspelen met 1-1 door een doelpunt in de eerste minuut van Bram van den Locht en Tijn Vorstenbosch namens Rhode. Jans: “Als team werkten we weer keihard. Helaas waren we dit seizoen op beslissende momenten net niet goed genoeg. Ik kijk desondanks terug op een mooie tijd met een geweldige groep en een fantastische vereniging.” Rhode blijft door het gelijkspel zevende en gaat door de tweede periodetitel de nacompetitie in. Trainer Frank Brands baalde van een niet heel kwalitatieve pot. Brands: “Het was ontzettend slecht van beide kanten. Na dertig seconden stonden we met 1-0 achter! We waren niet bepaald scherp dus. Tijn Vorstenbosch maakte snel na rust de 1-1 en er was een rode kaart voor een tegenstander. Er gebeurde de rest van de wedstrijd eigenlijk niets meer. We zijn nog niet bezig geweest met de play-offs. Daar gaan we ons nu op voorbereiden. Wij hebben in deze nacompetitie niet te verliezen en alles te winnen. We gaan er tweehonderd procent voor!” Robin van Cuijk kreeg de rode kaart. 

Uitslagen 2G:
Heeswijk - Sparta’25 1-1
Prinses Irene - Boekel Sport 3-0
SSS’18 - Groesbeekse Boys 1-1
Eendracht’30 - Schijndel/De Wit 4-0
Olympia’18 - DAW Schaijk 1-8
Volkel - Rhode/VSB 1-1

Stand 2G:
1. Sparta’25 22-39
2. DAW Schaijk 22-38 (pk3)
3. Schijndel 22-33
4. Olympia’18 22-33 (pk1)
5.Eendracht’30 22-30
6. Prinses Irene 22-29
7. Rhode 22-29 (pk2)
8. Boekel Sport 22-29
9. SSS’18 22-27
10. Heeswijk 22-24
11. Groesbeekse Boys 22-21
12. Volkel 22-21

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant