DAW leed duur puntverlies uit in Berghem door met 1-1 gelijk te spelen.
DAW leed duur puntverlies uit in Berghem door met 1-1 gelijk te spelen. Foto: Marja Megens

2E: Rhode maakt gehakt van Union, Prinses Irene pakt belangrijke zege

Voetbal 2.772 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Rhode wint met 6-0 van Union en speelt zich zo rap in vorm. Prinses Irene komt in veiliger vaarwater door een 0-2 zege in Overloon. DAW verspeelt dure punten in Berghem.

Door: Cis van Pinxteren

Boekel had weinig problemen met Eendracht’30. Uit in Mook werd het verschil al snel gemaakt. Niek Schuijers maakte de 0-1 in de elfde minuut. Drie minuten later scoorde Tim Schuijers de 0-2. Eendracht deed wat het kon, maar kon een overwinning van Boekel niet voorkomen. Yanick Groenendaal scoorde de 0-3 in de tachtigste minuut. Trainer Michiel Jans van Boekel Sport sprak van een goede overwinning. Aangezien Handel niet speelde dit weekend en DAW puntverlies leed, doet Boekel goede zaken in de strijd om het kampioenschap.

Duur puntverlies DAW in Berghem
DAW beleefde een moeilijke middag in Berghem. Daar leek het in de beginfase niet op. Siem van Merwijk opende de score al in de achtste minuut voor DAW op aangeven van Freek van Boekel. Berghem Sport herpakt zich en overtreft DAW in felheid. Hierdoor komt DAW niet aan voetballen toe en knokt Berghem zich terug in de wedstrijd. Na een half uur resulteert dat in de 1-1. Miscommunicatie in de Schaijkse verdediging leidt de gelijkmaker in. Davy van Leur kan profiteren en in een leeg doel binnen schieten. Na de rust komt DAW meer in het spel voor. Dat lijdt niet tot grote kansen. Uit standaardsituaties wordt DAW een aantal keer gevaarlijk. Aan de andere kant wordt Berghem in de omschakeling ook een aantal keer gevaarlijk maar Schaijkse keeper Rick van Aalst redt een aantal keer. De 1-1 vormde de einduitslag. Voor DAW betekent dit duur puntenverlies in de strijd om het kampioenschap. Berghem pakt juist een onverwacht punt. Het team van Ton Kosterman zakt wel naar de negende plek net onder de streep. Trainer Rob van der Ven van DAW was kort  maar duidelijk in zijn reactie.  ”Het was een matige wedstrijd van onze kant.”

Prinses Irene pakt belangrijke driepunter
Prinses Irene boekte een belangrijke uitzege tegen hekkensluiter SSS’18. Met 0-2 werd de club uit Overloon verslagen door de oranjewitten. Trainer van Prinses Irene, Ton Berens, gaf een compliment aan zijn elftal. “Verdedigend stonden we goed. Voor ons is het een belangrijke overwinning waarbij we bij vlagen goed veldspel lieten zien op een lastig te bespelen grasmat. Met wat meer geluk hadden we een grotere score neer kunnen zetten.” Jerin van de Rakt en Tim van den Brand scoorden namens Prinses Irene in de 36e en 40e minuut. Spits Gijs Toonen raakte twee keer de lat. SSS’18 trainer Ron Spruit vond dat zijn ploeg redelijk speelde tegen Prinses Irene. “We hebben zelf een aantal kleine kansen bij elkaar kunnen spelen. Het was echter te weinig om het ze echt lastig te maken.” Door deze drie punten stijgt Prinses Irene van de negende naar de achtste plek. Dat betekent dus dat het Berghem voorbij gaat en met nog een inhaalwedstrijd tegen Rhode tegoed boven de streep komt te staan.

Rhode maakt gehakt van Union
Rhode is on fire. Met een zwaarbevochten gewonnen inhaalwedstrijd tegen Avanti’31 op donderdag in de benen, won het ook van Union. De roodwitten uit Rooi speelden Union al weg in de eerste helft. Jesse van den Oever opende de score al in de zestiende minuut. Mark van der Zanden deed dat zes minuten later ook. Geert Oerlemans prikte twee doelpunten binnen in de 32e en 44e minuut. Mark van der Zanden scoorde op de valreep zelfs de 5-0 vóór rust. Trainer Theo van Lieshout maande zijn ploeg om geconcentreerd verder te spelen. Jesse van den Oever maakte in de 75e minuut de 6-0. Zo waren er drie spelers van Rhode met een brace. Rhode spaarde Union nog met een 6-0. Van Lieshout: “We legden een goede eerste helft op de mat. Dubbele cijfers waren niet ondenkbaar. Ik ben tevreden op m’n ploeg die een puike teamprestatie heeft geleverd. De tweede helft hebben we een aantal spelers rust kunnen geven en het zakelijk uitgespeeld.” Met vier wedstrijden in tien dagen is het schema van Rhode de afgelopen weken bomvol. Nu twee van de vier wedstrijden is gewonnen heerst er na roerige weken een goed gevoel bij de nummer vier.

Enerverende pot in Schijndel
Het publiek op het Zuideinderpark in Schijndel kreeg waar voor zijn geld. Schijndel/De Wit en Olympia’18 maakten er een doelpuntrijk spektakelstuk van. Stijn van Liempd van de thuisploeg raakte binnen twee minuten al geblesseerd aan zijn hamstring. Tot overmaat van ramp voor Schijndel scoorden Okki van Dalen en Joep Weijers voor Olympia’18 de 0-1 en 0-2. Het Schijndelse uurwerk begon daarna te draaien. Spits Tjeerd Pijnenburg en de aanvoerder Thomas-Jan van Raaij maakten de 1-2 en 2-2 voor rust. De Schijndelse opmars stopte niet in de tweede helft. Stan Guns en Thomas Kastelijn maakten de 3-2 en 4-2. De 4-3 van Mihajlo Radocevic was er een voor de statistieken. Patrick Methorst stak als trainer van Schijndel de loftrompet voor de ‘puike teamprestatie’ van zijn elftal. “We zagen na drie tikken voor het eerst het Schijndel terug van vóór de winterstop. We hebben gevochten als leeuwen en als één team de rug gerecht in een enerverende wedstrijd. De komende weken spelen we tegen DAW en Boekel, zij zullen niet blij zijn om tegen ons te spelen.”

Avanti’31 scoort op bepalende momenten in Heeswijk
Heeswijk is de laatste weken op dreef in 2E. Tegen Avanti’31 kon het thuis echter niet een resultaat halen. In een armzalige partij waren beide ploegen in de eerste helft weinig potten konden breken, was het Avanti dat toesloeg. Net vóór rust scoorde Roel Kappen de 0-1. Na de thee kreeg Heeswijk opnieuw een mentale dreun. Mees van der Heijden maakte de 0-2 net ná rust. Heeswijk deed wat het kon en miste een paar mogelijkheden op de 1-2. Zelfs vanaf de stip kon de ploeg van Mark Strik in de 65e minuut niet scoren. Hij was er ziek van. “We begonnen vandaag niet sterk aan de wedstrijd. Eigenlijk pas na de 0-2 brengen we meer energie in de wedstrijd en creëren we kansen. Als we ooit de kans hadden gehad om te winnen van Avanti was het vandaag, maar helaas”, aldus Strik. Zijn collega, Stephan Hesemans, vond het geen beste wedstrijd. “We scoren op twee bepalende momenten. Verder was het geen beste wedstrijd.” Het gat tussen Avanti en Heeswijk is nu opgelopen tot twaalf punten.