Afbeelding

Juliana-SES: meer dan eer op het spel

Voetbal 4 keer gelezen
MILL - Juliana Mill en SES prepareren zich na een weekje rust voor de tweede editie van de Millse derby van dit seizoen. Eerder deze jaargang was de Langenboomse club met 2-1 te sterk voor de aartsrivaal, die de laatste weken de weg omhoog weer wat meer heeft weten te vinden. Op het Juliana Sportpark staat aanstaande zondag meer op het spel dan alleen de gemeentelijke eer. Beide ploegen strijden immers tegen degradatie uit 4G.

[image=189874]

Dat SES en Juliana momenteel plek 10 en 11 in de vierde klasse G bekleden, is weinig verwondelijk afgaande op de defensieve kwetsbaarheid van de beide teams. Juliana-doelman Stefan Aben moest al 34 keer 'vissen'. Zijn collega-doelman Raoul van Dongen kreeg er slechts eentje minder om de oren. Daarmee zijn de beide defensies verreweg het kwetsbaarst in de vierde klasse G. Omdat het Boxmeerse Olympia'18 helemaal een slecht seizoen doormaakt, is de rode lantaarn komende zondag echter niet de inzet van de broederstrijd, die bij zonnig weer ongetwijfeld weer honderden toeschouwers naar Mill zal trekken.

Degradatiespook
Uitzichtloos is de positie van Juliana en SES - allebei negen punten - daarentegen allerminst. Vier, mogelijk vijf, ploegen strijden momenteel tegen degradatie. De nummers 11 en 12 (nu Juliana en Olympia) degraderen rechtstreeks, de nummer 10 (nu SES) moet zich aan het einde van het seizoen via de nacompetitie zien veilig te spelen. Het als negende geklasseerde Handel heeft elf punten en ook Montagnards kan met 13 punten nog niet achterover leunen.

[image=79537]

Opmars
Juliana Mill is de laatste weken stabieler dan gedurende de eerste weken van dit seizoen. Bij HBV werd vorige week gewonnen en Olympia'18 werd een maandje geleden zelfs gedeklasseerd: 5-1. Ook tegen MVC (2-3) en Milsbeek (1-3) had er meer in het vat gezeten voor de Udense trainer Tiny Verhoeven, die na dit seizoen vertrekt bij Juliana. SES won zondag 25 september voor het laatst en sprokkelt te puntjes slecht mondjesmaat bijeen. Zelfs hekkensluiter Olympia was onlangs veel te sterk (6-1!) voor de geelzwarten. Derhalve mag worden gesteld dat Juliana als 'favoriet' de gemeentelijk derby ingaat.

Uit de krant

Uit de krant