Afbeelding

4H-4G: Eerste puntverlies DAW bij HBV?

Voetbal
SCHAIJK – HBV wordt serieuze kost voor DAW. Aanstaande zondag treffen de twee teams elkaar in Beers. Hekkensluiter Olympia'18 gaat op bezoek bij Juliana Mill, dat de punten zelf ook goed kan gebruiken, op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Uit 4H is ELI – EVVC het meest opvallende affiche. Om die reden was ELI-trainer Maarten van Stiphout wellicht afgelopen zondag toeschouwer bij het bekerduel van de Vinkelaren tegen Berghem Sport.

Door: Peter Kuijpers

[image=188565]

Examenopdrachten
DAW staat voor een stevige periode. Komende zondag uit naar HBV en een week later uit naar Venhorst. Henry van Wanrooy: “Dat zijn ploegen die punten op ons achterstaan en dus in principe niet mogen verliezen van ons. Het is belangrijk dat we onze eigen dingetjes blijven doen. We gaan zeker vol voor de winst.” Het lijkt de ploeg uit Schaijk allemaal zo makkelijk af te gaan. Wat stroef begonnen in de voorbereiding en beker, maar nu freewheelend de competitie doorlopend. Om die reden zijn deze twee komende wedstrijden mooie examenopdrachten. “Plezier uitstralen, daarbij inzet, strijd en er alles aan doen om de wedstrijd te winnen als team. Je kan dan altijd met opgeheven hoofd van het veld af lopen, wat de uitslag dan ook is. wij gaan vol voor de winst in deze mooie reeks. Het mag wel duidelijk zijn dat elke tegenstander dit wil doorbreken, dat weten ook wij.” Aldus de bevlogen Schijndelaar die in een blind streven naar perfectie en regelmaat het beste uit DAW naar boven haalt.

Venhorst mag geen punten laten liggen in Handel.
Venhorst verloor zondag voor de beker thuis van Rhode. De ploeg van Marc van de Ven mocht echter het veld met de borst vooruit verlaten. Vooral in de tweede helft was er van klassenverschil nauwelijks sprake. Het voetbal wat Van de Ven voor ogen heeft doemt steeds meer op in zijn team. Handel, adel verplicht, moeten drie punten opleveren. Het is aan de Veghelse trainer zijn team daarvan te overtuigen.

[image=194399]

Juliana Mill – Olympia’18 met als inzet de twaalfde plek
Juliana leverde zondag nog niet eens zo’n slechte partij af in Erp. De 4-1 winst van de Erpenaren stond er, maar de zo geplaagde trainer Tiny Verhoeven zal ongetwijfeld positieve aanknopingspunten hebben gezien. Komende zondag gaan de Millenaren voor de winst. Een reële gedachten omdat Olympia’18 op bezoek komt. Ook het team van André Cornelissen blijft ruime onvoldoendes halen. Dat hoef je de gepokte en gemazelde Cornelissen niet mee te confronteren. Mocht zijn team winnen in Mill is hij hoe dan ook van die hatelijke laatste plek af.

Zwarteweg
MVC blijft lekker meedoen. Zondag ontvangen de Mortelaren SV Milsbeek. Bij winst komt de echte kopgroep weer helemaal in beeld, maar dat geldt vanzelfsprekend ook voor het team van Milsbeek-trainer Willy Veenstra. De voormalige Vitesse-speler kan bogen op twee recente resultaten. Winst op HBV en door voor de beker afgelopen zondag thuis tegen het Osse Cito zijn toch resultaten die het zelfvertrouwen aan de Zwarteweg hebben versterkt.

[image=194398]

Lieshout
Twee wedstrijden springen eruit. In 4G de derby FC Schadewijk – Cito en ELI tegen EVVC. ELI-trainer Maarten van Stiphout was zondag een geïnteresseerd toeschouwer op Sportpark De Zwaan in Vinkel. Van Stiphout: “We doen het prima met ELI. Als je ziet waar we vandaan zijn gekomen mag ik zeggen we in Lieshout op dit moment niet ontevreden zijn. Vinkel wordt zondag een pittige tegenstander, maar we zijn echt niet kansloos.” En huppakee daar ging weer een notitie in het boekje van de trainer van ELI. FC Schadewijk – Cito is een onvoorspelbare Osse derby waar het eindresultaat puur gokken zal zijn. Met uw welnemen laten we hier geen prognose op los. Cito verloor zondag wat knullig uit bij SV Milsbeek. FC Schadewijk is de klap van het verlies twee weken geleden bij EVVC Vinkel nog maar amper te boven. Wellicht belangrijke weetjes om mee te nemen voor u zondag tegen ijzeren stangen aanschuift.

[image=194397]

4H
MVC - SV Milsbeek
Juliana Mill - Olympia'18
SES - Montagnards
Vianen Vooruit - Hapse Boys
Handel - Venhorst
HBV - DAW

4H
1 EVVC 7 16
2 Avesteyn 7 15
3 FC Schadewijk 7 15
4 ELI 7 13
5 Cito 7 11
6 Boskant 7 10
7 Mariahout 7 10
8 ASV'33 7 9
9 Vorstenb. Boys 7 8
10 DVG 7 7
11 NLC'03 7 3
12 Nijnsel 7 1


4G
Boskant - Nijnsel -
NLC'03 - Vorstenbossche Boys -
ASV'33 - Mariahout -
DVG - Avesteyn -
FC Schadewijk - Cito -
ELI - EVVC

4G
1 DAW 7 21
2 Venhorst 7 17
3 HBV 7 16
4 MVC 7 13
5 SV Milsbeek 7 12
6 Hapse Boys 7 9
7 Vianen Vooruit 7 8
8 Montagnards 7 8
9 SES 7 7
10 Handel 7 3
11 Juliana Mill 7 3
12 Olympia'18 7 2

Uit de krant

Uit de krant