Het Veerhuis in Oeffelt heeft nieuwe eigenaren.
Het Veerhuis in Oeffelt heeft nieuwe eigenaren.

Nijmeegse ondernemers nemen 't Veerhuis over

Algemeen 3.551 keer gelezen

OEFFELT | Restaurant het Veerhuis aan de Maas bij Oeffelt is per 1 juni verkocht aan de Nijmeegse horeca-ondernemers Maarten Pillen en Arjen Gesterkamp.

Het duo heeft enkele horecapanden aan de Grote Markt in Nijmegen zoals Grand Café Moenen, Camelot en Wijncafé Pinot. De twee hebben het Veerhuis overgenomen van Hans van den Hombergh die naast het horecapand in Oeffelt woont. Daar blijft Van den Hombergh wonen. "Na september vorig jaar, toen de laatste huurster vertrok, besloten we om het pand te verkopen", zegt Van den Hombergh. "We wilden geen verder gedoe meer met huurders. Er was veel belangstelling van kopers. Ook van nieuwsgierigen."
Momenteel staat het karakteristieke horecapand leeg en maakt een vervallen indruk. Maarten Pillen: "We gaan ons de komende periode met het pand bezighouden. Daar moet nog heel veel aan gebeuren." Wanneer het Veerhuis weer wordt geopend is onduidelijk.
De omgeving van het Veerhuis en het pand zelf maakten lange tijd een deplorabele indruk. Want ook de verderop gelegen camping De Maasvallei was al enige tijd onbeheerd. De camping is door Van den Hombergh enkele maanden terug verkocht aan onder meer Willem Miggiels uit Beugen. De Maasvallei-camping opent 1 juli.

Uit de krant