Afbeelding

"Gevel Nutricia behouden in nieuwe plannen"

Algemeen 1.066 keer gelezen

CUIJK | Het Merletcollege is van de Grotestraat verhuisd naar de Katwijkseweg en Nutricia vindt binnenkort een nieuw onderkomen op de Laarakker in Haps. Dat betekent dat het gebied Grotestraat Zuid in Cuijk een nieuwe bestemming krijgt. Geïnteresseerden werden donderdagavond uitgenodigd op het gemeentehuis om mee te denken over de herontwikkeling. Een van de adviezen? De gevel van Nutricia behouden en opnemen in de nieuwe plannen.

De 'meepraatavond' zoals wethouder Jos Nielen de bijeenkomst bestempelde, werd druk bezocht. Bureau Helsdingen en SVP Architectuur en Stedenbouw gaven hun visie op het gebied, maar ook omwonenden en andere belanghebbenden konden aangeven wat hun wensen zijn en wat ze juist niet willen. "We hebben als gemeente ruim acht miljoen betaald voor Nutricia en daarom willen we het maximale uit het gebied halen", aldus wethouder Nielen.

"We hebben ingezet op wonen. Ons advies is om hier huur- en koopwoningen te realiseren voor jonge gezinnen en mensen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar; actieve senioren", aldus Manon Witbraad van SVP Architectuur.

Van Schaijik
Ook het gebied waar nu winkels gevestigd zijn, onder andere de supermarkt Jan Linders, werd in de plannen meegenomen. "Er zouden ook woningen kunnen komen. De supermarkt willen we graag in de plannen opnemen", aldus Witbraad. 

Nutricia
Een actiegroep pleitte eerder al voor het behoud van de gevel van melkfabriek Nutricia. Dat is ook het advies van Piet den Hertog van bureau Helsdingen.

Maandag 5 februari worden de kaders voor de herinrichting besproken in de de commissievergadering. Die kaders worden op 26 februari definitief vastgesteld in de Raad. In 2018 en 2019 worden de plannen verder uitgewerkt en in 2020 hoopt de gemeente te kunnen beginnen met bouwen. "Maar we houden een slag om de arm!", besluit wethouder Nielen.

Lees het hele artikel in De Maasdriehoek van dinsdag 16 januari. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant