De vrijwilligers van Stichting Sneeuwbal Boxmeer zetten zich ook dit jaar weer met hart en ziel in voor minimagezinnen.
De vrijwilligers van Stichting Sneeuwbal Boxmeer zetten zich ook dit jaar weer met hart en ziel in voor minimagezinnen.

'Wat je maar kunt missen, wij zijn er heel blij mee'

Algemeen 822 keer gelezen

BOXMEER | Al vijftien jaar zet Stichting Sneeuwbal Boxmeer zich in voor mensen met een kleinere portemonnee. Omdat iedereen het tenslotte verdient om met de kerst er warmpjes bij te zitten. De stichting stelt zodoende jaarlijks kerstpakketten samen en is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Daarbij kunnen ze altijd wat extra hulp gebruiken.

“Onze pakketten worden vrijwel volledig gevuld met producten die mensen of ondernemers over hebben” vertelt Hilly van Neerven, één van de vrijwilligers van Stichting Sneeuwbal. “Maar het komt ook voor dat mensen een kerstpakket over hebben en willen doneren. Die kunnen ze inleveren bij de Baronie. Dan zorgen wij er voor dat het bij de juiste mensen komt.” Daarnaast krijgt Stichting Sneeuwbal ook diverse donaties vanuit bedrijven en particulieren. Hier kunnen de vrijwilligers weer lokaal producten van kopen voor in de kerstpakketten. “Dit geld komt uit Boxmeer. Zo blijft het ook weer binnen Boxmeer.”

Stichting Sneeuwbal werkt nauw samen met de gemeente. “De gemeente selecteert de huishoudens die hiervoor in aanmerking komen. Alleen zij bezitten die gegevens en zullen dus naar de juiste mensen een uitnodiging sturen” legt Hilly uit. “Met die uitnodigingsbrief kan men vervolgens bij ons een kerstpakket komen ophalen.” Hilly vertelt dat dit jaar het aantal brieven niet veel verschilt met voorgaande jaren. Wel is ze bang dat de klappen van de coronacrisis volgend jaar pas zullen vallen.

Voor volgend jaar zit de stichting zelf ook nog met de handen in het haar. "Wij raken na de kerst ‘dakloos', en moeten op zoek naar een nieuwe locatie waar wij vanaf oktober tot aan kerst terecht kunnen” licht Hilly toe. "Het hoeft niet heel groot te zijn. Iets van het formaatje klaslokaal is al genoeg!” Stichting Sneeuwbal Boxmeer hoopt dat iemand in de regio hen uit de brand kan helpen. "Daar staat of valt de actie mee.”

Kijk voor meer info op www.facebook.com/Sneeuwbalboxmeer of bel Hilly op 06 1069 9234.

Uit de krant

Uit de krant