De papierinzameling door het gilde in Overloon verloopt al weken probleemloos.
De papierinzameling door het gilde in Overloon verloopt al weken probleemloos. Foto: Albert Hendriks

Land van Cuijk voelt niets voor permanente papiercontainers

Algemeen 1.466 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeente Land van Cuijk voelt niets voor het plaatsen van permanente papiercontainers voor inzameling van oud-papier in de verschillende dorpen. Ook het inzamelen van oud-papier met kraakperswagens is vooralsnog geen optie.

Dat laat het college van B en W weten na kritiek en schriftelijke vragen van de SP, VVD en Liberaal LvC. “Wij zijn geen voorstander van permanente containers op openbare plaatsen (zoals in Venray, red.). Er is dan geen of minimaal beheer door een vereniging, wat kan leiden tot zwerfafval, bijplaatsing van andersoortig afval, vernieling en brandstichting”, stelt wethouder David Sölez (Team Lokaal).

Evaluatie in september
De eerste weken van 2022 werden gekenmerkt door chaos en problemen bij het inzamelen van oud-papier in Cuijk, Vierlingsbeek en Grave. Waar voorheen een kraakperswagen namens de verenigingen het papier inzamelde, moeten mensen nu zelf op gezette tijden naar de verschillende containers rijden. Herinvoering van een kraakperswagen kan alleen ‘door een professionele inzamelaar’. Een marktpartij die dit wil doen, heeft zich nog niet gemeld. Het gemeentebestuur spreekt van een ‘suboptimale oplossing’, maar wil pas een eventuele aanpassing van het beleid na een grootschalige evaluatie in september 2022.

Uit de krant

Uit de krant