Willem Hofmans, Hugo Bens en Ton Derks.
Willem Hofmans, Hugo Bens en Ton Derks. Foto: Patrick Bongartz

Genomineerden Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2022 bekend

Algemeen 1.785 keer gelezen

BOXMEER | De genomineerden voor de Ondernemersprijs 2022 zijn bekend gemaakt. Woensdagmiddag werd bij Riche in Boxmeer duidelijk dat Ton Derks van Infrascoop, Hugo Bens van Bens Boerderei en Willem Hofmans van IXON kans maken op die felbegeerde award. Woensdag 23 november aanstaande wordt duidelijk wie de 26e Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg in de wacht sleept.

Ton Derks
Het grond-, weg- en waterbouwbedrijf Infrascoop werd in 2007 opgericht. De Cuijkse onderneming is inmiddels uitgegroeid tot een bekende speler als het aankomt op middel- en grote infrastructurele projecten in Noordoost-Brabant, Noord-Limburg maar ook Nijmegen. Infrascoop hecht veel waarde aan sociaal ondernemen. Het eigen personeel staat centraal, en er wordt flink geïnvesteerd in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Infrascoop ziet dit als een sociale plicht. Zij bieden langdurig werk aan waardoor mensen écht terug kunnen keren op de arbeidsmarkt. “Om hier te staan als genomineerde voelt al als winnen,” zegt Ton trots. “Dagelijks zijn wij bezig op en rondom de weg. Eigenlijk wordt er alleen maar op ons gemopperd en geroepen dat we in de weg staan. Ik hoop met deze nominatie mensen ook eens achter het hek te laten kijken.”

Hugo Bens
“Ik ben blij dat ik gezien word,” zegt Hugo Bens. Zijn scharrelpluimveebedrijf in Haps produceert op jaarbasis 30 a 35 miljoen eieren. Met veel liefde voor kippen en oog voor de leefomgeving van de dieren zorgen zij dagelijks voor kakelverse scharreleieren. Eerder heeft Bens de prijs ‘meest omgevingsbewuste legpluimveehouder’ gewonnen, uitgereikt door Ivon Jaspers van ForFarmers. Naast eieren en duurzaamheid investeert Boerderei ook in educatie. Op de boerderij kunnen kinderen leren over het proces van kip tot bord. Samen met zijn vrouw Rianna en kinderen Resi en Brian runt Bens de agrarische onderneming. “Je moet goede mensen om je heen hebben. Dat is ondernemen, want ondernemen doe je niet alleen. Het is in mijn sector lang niet allemaal kommer en kwel. Ik ben een gedreven ondernemer. In alles wat ik doe is ‘verbinden’ het sleutelwoord. Dat wil ik graag laten zien.”

Willem Hofmans
Willem Hofmans was al op jonge leeftijd in de weer met een systeem om ’s ochtends vroeg de gordijnen te laten openen als hij in zijn handen klapte. Maar ook de handelsgeest zat er al vroeg in. Willem wist perfect uit te stippelen hoe hij zijn HBO-opleiding kon inkorten door tussentijds een overstap te maken naar een andere opleiding. Een vooropgezet plan, waarbij zijn eindstage en scriptie feitelijk al een van zijn eerste opdrachten als ondernemer waren. Nu ontwikkelt hij producten om allerlei productiemachines in verbinding te brengen met hun bouwer, via het internet. Hierdoor kan de machinebouwer, die soms honderden of zelfs duizenden kilometers verderop woont, een oogje in het zeil houden. Dat kan het productieproces optimaliseren en verspilling tegengaan. Willem over zijn nominatie: “”Hier in de regio zijn heel veel slimme mensen en samen kunnen we hele gave dingen maken. Daar zijn we dan ook heel trots op en dat wil ik graag laten zien!”

Uitreiking ondernemersprijs
Ook dit jaar maakt de organisatie er samen met de genomineerden weer een spraakmakend event van. Op de vierde woensdag van november wordt in de Schouwburg Cuijk bekend gemaakt wie er met die alom bekende prijs vandoor gaat. Daarnaast wordt de prijs voor Opmerkelijk Ondernemerschap uitgereikt. Zet woensdag 23 november alvast in de agenda.

Uit de krant

Uit de krant