Voorproefje op De Metworstrennen: op de rug van een Belse knol door de Steenstraat
Voorproefje op De Metworstrennen: op de rug van een Belse knol door de Steenstraat

Knollenmiddag ‘De Metworst’ in centrum van Boxmeer

Algemeen 1.614 keer gelezen

Vereniging “De Metworst” is trots dat er dit jaar van de 27 ruiters vijf debutanten aan de start verwelkomt mogen worden, vier voor de Koningstitel en één voor de Knollenrit.  Aanstaande zaterdag is er alvast een klein voorproefje op de Metworstrennen tijdens de altijd gezellige en drukbezochte Knollenmiddag. We hopen weer veel kinderen te mogen begroeten.

Deze middag is in het leven geroepen om kinderen kennis te laten maken met de Vereniging en de geweldige traditie van de Metworstrennen. Deze jaarlijks terugkerende middag is inmiddels uitgegroeid tot een gezellig en drukbezocht evenement voor jong en oud. De kinderen mogen in blauw-wit op de knol door de Steenstraat rijden, uiteraard onder deskundige begeleiding van Metworstruiters en -leden.

De Knollenmiddag wordt gehouden van 13.00u tot 16.30 uur. De start is tegenover hotel Riche bij de Wilhelminaboom, waar over een kleine twee weken de nieuwe Koning zal worden gekroond. Veiligheidscaps en blauw-wit zijn aanwezig. Er zijn geen kosten aan verbonden en alle kinderen, jongens en meisjes, zijn van harte welkom!

Metworstruiter worden?
Ben jij een jongeman woonachtig en opgegroeid in Boxmeer en wil je graag meer weten van De Metworst, neem dan contact met ons op. Wie weet verschijn JIJ volgend jaar aan de start in ‘t Vortums Veld. Wij vertellen je er graag meer over.

Kijk voor meer informatie op www.metworst.nl

Metworstkrant
Op dinsdag 14 februari verschijnt ‘Dé Metworstkrant’, een leuke krant boordevol informatie over deze eeuwenoude traditie die menig Boxmeers hartje sneller doet kloppen.

Uit de krant