Het zonnepark zou op deze locatie langs de A73 worden gerealiseerd.
Het zonnepark zou op deze locatie langs de A73 worden gerealiseerd.

Wethouder over zonnepark Sambeeksedijk: ‘Het was en is niet onze bedoeling om onze informatie voor uw raad achter te houden’

Algemeen 1.354 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Het college van gemeente Land van Cuijk, in de persoon van wethouder Bouke van Vught, biedt haar excuses aan voor het incorrect beantwoorden van mondelinge vragen, gesteld door Forum voor Democratie. Raadslid Marianne Akkermans stelde tijdens de raadsvergadering van 4 april vragen over de verkoop van Zonnepark Sambeeksedijk in Sint Anthonis, van Profin aan Powerfields. Van Vught: “Het was en is niet onze bedoeling om onze informatie voor uw raad achter te houden.”

Tijdens de raadsvergadering van 2 oktober 2023 gaf de gemeenteraad akkoord voor een aanpassing van een vergunning voor een 22 hectare groot zonnepark langs de Sambeeksedijk bij Sint Anthonis. Deze vergunning werd eerder al door de oud gemeente Sint Anthonis verleend, echter kon uitvoerder Profin wegens netcongestie het plan niet realiseren. Tijdens de vergadering in kwestie werd daarom ook toestemming gegeven voor het plaatsen van containers met accu’s, zodat de opgewekte stroom kan worden opgeslagen.

Later die maand werd bekend dat het desbetreffende zonnepark door Profin zou worden verkocht aan PowerField, een grotere speler op deze markt. Omdat de gesprekken tussen deze partijen vertrouwelijk waren én omdat er ‘elke dag verzoeken (worden) gedaan en vrijwel elke dag gesprekken met ondernemers (worden) gevoerd’, is het bij de wethouder ‘niet opgekomen’ de raad hierover te informeren. “Daar zat ik fout.”, blikt Van Vught terug. “Ik had moeten melden dat er gesprekken hadden plaatsgevonden maar dat de inhoud vertrouwelijk is. Daarvoor wil ik mij verontschuldigen.”

De wethouder benadrukt dat de verkoop van het zonnepark van Profin aan PowerFields geen invloed heeft op de inhoud van de vergunning of de omvang van het zonnepark. “Er is enkel sprake van een naamswijziging.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant