Afbeelding

‘Kunst ontmoet design’ in Cuijk

Kunst en cultuur 33 keer gelezen
CUIJK - In het kader van ‘Art meets Design’ uit Cuijk houdt op zaterdag 31 maart en (koop)zondag 1 april een Frans weekend. Tijdens dit weekend is er speciale aandacht voor het Franse merk Fermob, producent van designtuinmeubelen die zijn oorsprong vinden in ‘Jardin de Luxembourg’ in Parijs. In het kader van ‘Art meets Design’ is een van de exclusieve Nederlandse dealers van dit merk.

[image=210728]

In het kader van is van oudsher bekend als lijstenmakerij en kunstuitleen, maar verkoopt sinds enkele jaren ook andere producten die aansluiten bij het motto ‘Art meets Design’. Een van de merken in de collectie van In het kader van ‘Art meets Design’ is het Franse Fermob. Deze producent van designtuinmeubelen is de bedenker en ontwerper van de originele bistrostoel. Dit ontwerp is - net als andere ontwerpen van Fermob - ontstaan in Jardin de Luxembourg, een groot park in Parijs, en gemaakt in opdracht van de Franse regering. De ontwerpen sloegen dusdanig aan dat ze tegenwoordig ook elders verkocht worden.

Fermob is sinds een kleine tien jaar ook in ons land verkrijgbaar. De designtuinmeubelen zijn te koop bij een exclusief aantal verkoopadressen, waaronder In het kader van ‘Art meets Design’. De collectie bestaat uit verschillende modellen stoelen, bankjes en tafels. Veelal gemaakt van aluminium en daardoor licht in gewicht. De klant heeft keuze uit 23 verschillende kleuren.

[image=210729]

Tijdens het Franse weekend van In het kader van ‘Art meets Design’ zijn de tuinmeubelen te bekijken, kun je eraan voelen en uiteraard op zitten. Wie tijdens het Franse weekend een Fermob designtuinmeubel koopt, ontvangt gratis een ‘torche du jardin, een mooie bijpassende tuinlamp. In het kader van ‘Art meets Design’ is op zaterdag 31 maart geopend van 9.30 tot 17.00 uur en op zondag 1 april van 11.00 - 17.00 uur. Galerie In het Kader van is te vinden aan de Grotestraat 5a in Cuijk.

Uit de krant