Leerlingen aan de slag op het bèta-tournament
Leerlingen aan de slag op het bèta-tournament Foto: Metameer

Metameerleerlingen tijdens bèta-tournament aan de slag met aardappelen

Onderwijs 157 keer gelezen

STEVENSBEEK | Begin februari reisden de vierdejaarsleerlingen Sven, Mike en Xavi van vmbo-tg van Metameer Stevensbeek samen met docenten Pieter Bongarts en Anne Veenman af naar het Summa Laboratorium op het TU-terrein in Eindhoven. Hier vond de tweede editie van het bèta-tournament plaats. 

Het toernooi voor de technici van de toekomst, waaraan leerlingen van scholen uit de regio Zuidoost-Brabant deelnemen. Leerlingen gaan per school onderling de strijd aan met opdrachten van biologie, natuurkunde en scheikunde. Ze leren zo vakoverstijgend werken met een opdracht van het bedrijfsleven. De leerlingen gingen dit jaar aan de slag met de opdracht van aardappelfabrikant Agristo ‘het uitzoeken van de meest geschikte aardappel om friet van te maken’. Studenten van de Fontys lerarenopleiding keken over de schouders mee en beoordeelden de resultaten. De eerste plaats was voor Pius X, gevolgd door het Udens college.
Marcel van den Heuvel, docent scheikunde/ natuurkunde Metameer en medeorganisator van het bèta-tournament: “Ik ben trots op onze leerlingen en hun inzet voor dit tournament. Het zou mooi zijn als we dit toernooi nog verder kunnen uitbreiden naar een grotere regio en dat er nog meer scholen meedoen.”

Het bèta-tournament
In 2020 vond voor de eerste keer het tournament plaats. Vorig jaar kon het tournament vanwege corona geen doorgang vinden, maar dit jaar vond het tournament voor de tweede keer zeer succesvol plaats. Zie ook de website www.beta-tournament.nl 

Uit de krant

Uit de krant