Afbeelding

Van Veen (VVD): 'Nog geen opvolger'

Politiek 10 keer gelezen
CUIJK - Hoewel hij de kans op een Tweede Kamerlidmaatschap zelf op 60 procent schat, heeft de VVD in Cuijk nog geen opvolger klaarstaan voor wethouder Michiel van Veen, die op plek 37 staat op de VVD-kieslijst. "Er zijn op dit moment nog drie scenario's mogelijk, maar het mag duidelijk zijn dat we in het bestuur deze drie scenario's en mijn mogelijke opvolging al aan bod hebben laten komen", aldus Van Veen.

[image=195128]

De drie scenario's waar Van Veen op doelt zijn als volgt: "De VVD krijgt 37 zetels en dan zit ik twee weken later in de Tweede Kamer. Tweede optie is dat de VVD ongeveer 32 zetels krijgt en uiteindelijk, na twee à drie maanden onderhandelen, in de regering komt en de eerste vijf op de lijst doorschuiven omdat ze zitting nemen in het kabinet. Dan kom ik dus met enige vertraging in de Kamer. Of de VVD krijgt 27 of 28 zetels en dan gaat een Kamerlidmaatschap hoe dan ook voorlopig de ijskast in."

Opvolging
Mocht de nood aan de man komen, dan heeft de VVD-afdeling in Cuijk volgens Van Veen wel geschikte kandidaten. "De man of vrouw die mij dan opvolgt, komt wel uit de eigen buik van de partij ja. Een drama zoals in het verleden met een externe wethouder die vervolgens nog jarenlang wachtgeld betaald moet worden wil ik niet. (Gemeente Cuijk moest tijdelijk wethouder Gerard Peeters na diens vertrek nog drie ton wachtgeld betalen, red.) Het is immers maar voor anderhalf jaar en mijn loyaliteit ligt nu sowieso nog bij de gemeente Cuijk."

Uit de krant

Uit de krant