Musa en Semra laten de gasten in restaurant Semra de sfeer van Turkije proeven. (foto: Jos Gröniger)
Musa en Semra laten de gasten in restaurant Semra de sfeer van Turkije proeven. (foto: Jos Gröniger)

Bij restaurant Semra in Cuijk proef je Turkije

Zakelijk 4.050 keer gelezen

CUIJK | Waar vind je nog de authentieke Turkse en Mediteraanse gerechten in een gemoedelijke sfeer die in alles de vergelijking met een knus eethuis aan de Bosporus of de Middellandse Zee kan weerstaan? Op een steenworp van de Maas, aan het gerenoveerde horecaplein in Cuijk, proef je Turkije in restaurant Semra.

Door Jos Gröniger

Het eethuis van het gastpaar Semra en Musa Özdemir vloeit voort uit het in Cuijk en omtrek bekende Ala Turca. "Met Ala Turca bezorgen we de Turkse pizza's en diverse schotels aan huis, maar deze gerechten staan bij Semra niet op de kaart", benadrukt Musa. Aan de Maasstraat in Cuijk komt je de geur van de heerlijke gerechten tegemoet. In de fraai uitgeruste keuken bereidt gastheer Musa de authentieke en moderne gerechten voor de gasten. "Alles wordt hier vers gekookt en gebakken. Je kunt hier de eeuwenoude gerechten eten, die worden overgoten met een hedendaags sausje", zegt de vriendelijke Semra.
Het restaurant heeft zo'n vijftig zitplaatsen. "Er is keuze uit de diverse menu's, gerechten en tapas", zegt Musa. "Vooraf serveren we soepen, salades en warme gerechten zoals Sigara böregi met fetakaas en bladerdeeg Icliköfte met op Turkse wijze bereide gehaktballetjes", legt Semra uit. Als hoofdgerecht is de keuze uit Turkse lekkernijen en ovengerechten. Ook de liefhebber van een biefstuk of zeevis komt aan zijn trekken. Als nagerecht springt Baklava met ijs in het oog.
Voor de lunch is Semra de eerste zondag van de maand geopend.
Info: Semra, Maasstraat 7, Cuijk. Open: dinsdag t/m zondag van 14.30 tot 23.00 uur.

Uit de krant