Dick Arts en Maurice Lemmens van VIND Makelaardij & Financieel Advies
Dick Arts en Maurice Lemmens van VIND Makelaardij & Financieel Advies Foto: VIND Makelaardij & Financieel Advies

Woningruil? VIND Makelaardij brengt vraag en aanbod samen

Zakelijk 341 keer gelezen

OVERLOON | De woningmarkt zit op slot, maar VIND Makelaardij & Financieel Advies ziet een manier om de impasse te doorbreken: koper en verkoper in een vroegtijdig stadium met elkaar matchen met als uiteindelijke doel een woningruil. 

Op de website van de Overloonse adviseurs kunnen woningzoeker en woningverkoper de eerste stap zetten om contact te leggen voor een mogelijke aankoop en/of verkoop. Daarmee worden twee partijen in één klap geholpen. “De woningmarkt zit totaal op slot. Een huis dat vandaag te koop staat, is morgen verkocht. Aan het eind van de dag zit iedereen te wachten tot er nieuw aanbod komt, maar is er niks gebeurd. Mensen die wel willen verhuizen, maar niet eerst durven verkopen, begrijpen wij goed. Voor hen is woningruil een uitkomst. Wat wij willen is dat ze wél kenbaar maken dat ze willen verhuizen, maar tegelijkertijd voorkomen wij dat ze zonder woning komen te zitten. Oudere bewoners met een redelijk grote woning, soms een vrijstaande boerderij, gezinswoning of tweekapper, willen kleiner gaan wonen. Ze willen hun woning graag verkopen, maar zijn bang dat ze geen geschikte nieuwe woning kunnen vinden. Appartementen of een levensbestendige woning zijn ook schaars. Jonge families met kinderen zoeken juist een grotere woning”, zegt makelaar Dick Arts.

Belangstellenden
De eerste belangstellenden hebben zich inmiddels gemeld. Twee verschillende vrijstaande woningen in Overloon zijn beschikbaar voor woningruil. De huidige eigenaren zoeken een match met gegadigden die kleiner willen wonen, zoals senioren met een landelijk gelegen boerderij. VIND verzamelt op verzoek van de potentiële kopers en verkopers de gegevens en maakt zo mogelijk een match. Een alternatief op lokaal niveau, want landelijk bestaat een vergelijkbaar concept. “Onze kracht is dat wij lokaal werken, met de focus op het Land van Cuijk en Nijmegen. Op onze eigen website over ons woningruilconcept geven wij een overzicht met de beschikbare woningen en hopen wij de woningzoekenden te bereiken en een match te maken.”

Vraag en aanbod
In Overloon krijgen makelaar Dick Arts en financieel adviseur Maurice Lemmens veel te maken met senioren die hun woning in de jaren zeventig van de vorige eeuw bouwden. “Zij willen graag een kleinere woning, maar die is vooralsnog moeilijk te vinden.” Vraag en aanbod sluiten nu totaal niet op elkaar aan, die stagnering van doorstroming naar een andere, mooie geschikte woning hopen wij met ons woningruilconcept te doorbreken. De kans wordt vergroot om echt het contact te leggen tussen koper en verkoper.”

‘Ga niet bij de pakken neerzitten en kom in actie. Samen krijgen wij de woningmarkt weer in beweging’

“Onvoorstelbaar hoeveel mensen willen verhuizen, maar het gewoon niet durven. Uit eerder woningmarktonderzoek van de gemeente Boxmeer blijkt meer dan een kwart van de bevolking een verhuiswens te hebben. Een dorpsjongen of -meisje wil gewoon liefst in eigen dorp blijven wonen, die senior ook. Wij willen met ons idee en uitgewerkte plan de schaarste aan beschikbare woningen eens flink opschudden en weer vlot trekken”, vertelt het tweetal. “Het zijn gewoon twee transacties. In plaats van een makelaar zijn wij in dit geval een soort mediator, een bemiddelaar, die de koppeling maakt tussen twee partijen. Dat gebeurt allemaal met de marktconforme prijzen voor de aangeboden te koop staande woning en de woning die een woningzoeker kan aanbieden. Ga niet bij de pakken neerzitten en kom in actie. Samen krijgen wij de woningmarkt weer in beweging.”

Meer informatie
VIND is erg actief met informatie (zoals foto’s en filmpjes) te delen aan belangstellenden op social media als Facebook, Instagram en op hun websites. VIND Makelaardij & Financieel Advies heeft haar kantoor in het bedrijfsverzamelgebouw EigenLoon aan de Irenestraat 12, Overloon. Telefoon: (0478) 700 510, Dick Arts: 06-15111607, Maurice Lemmens: 06-19890651. Voor meer informatie of een afspraak kijk je op www.vindwoningruil.nl of www.vindmakelaardij.nl of www.vindfinancieeladvies.nl

Dick Arts en Maurice Lemmens van VIND Makelaardij & Financieel Advies

Uit de krant

Uit de krant