Motorcrossen op motorcrosscircuit De Kuilen in Langenboom is er vanaf 14 april niet meer bij. (archieffoto: De Maas Driehoek)
Motorcrossen op motorcrosscircuit De Kuilen in Langenboom is er vanaf 14 april niet meer bij. (archieffoto: De Maas Driehoek)

'Regionaal crossterrein zou meest ideale oplossing zijn'

Sport 1.238 keer gelezen

MILL | Tijdens de laatste raadsvergadering stemde de Millse gemeenteraad in met een motie van AB'90 om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een regionaal motorcrossterrein. "Dit moet ervoor zorgen dat crossers ook in de toekomst kunnen blijven crossen", vertelt fractievoorzitter Erik Rietveld van AB'90.

Door Martijn Schwillens

Met De Kuilen beschikt de gemeente over een prachtig circuit. Tot 14 april. "De Kuilen is de afgelopen jaren van een industriegebied omgeturnd in een natuurparel. De verenigingen die het circuit gebruiken zijn ook altijd in de wetenschap geweest dat na twintig jaar het circuit zou verdwijnen. Ook toen het gebruik in 2012 nog één keer kon worden opgerekt (tot aan de einddatum van de erfpacht, red.), hebben zij blijkbaar nooit echt de urgentie gevoeld om op zoek te gaan naar alternatieven", vervolgt Rietveld. "Die zijn er nog niet."

Regionale oplossing
Rietveld wil niet al teveel stilstaan bij de geschiedenis, maar vooruitkijken om alsnog tot een oplossing te komen. Bij voorkeur door de handen ineen te slaan met buurgemeenten. "Met onze motie hebben we in ieder geval ook proberen te bereiken dat er, voor zover mogelijk, meegewerkt wordt aan een tijdelijke oplossing zolang de regionale voorziening er nog niet is en de mogelijkheid voor enkele (cross)evenementen. Meer dan twee of drie activiteiten per jaar zitten er niet meer in." Voor de wekelijkse trainingen moeten MSC en CCM De Zandhazen dus op zoek naar een alternatief. "Daarom roepen we boerenbedrijven met een stuk braakliggend terrein op om zich te melden als zij dit beschikbaar willen stellen om op te crossen. Vlakbij het vliegveld in Volkel is een vergelijkbare oplossing gevonden voor crossers uit de regio Uden." Voor de lange termijn wil Rietveld dat bestuurders uit het Land van Cuijk, Uden en Landerd met elkaar om tafel gaan. "Motorcrossen is een echte traditie in Oost-Brabant. Zou mooi zijn als, mede met hulp van de provincie, een regionaal motorcrossterrein gerealiseerd kan worden waar clubs terecht kunnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Gerrit Wientjes schoot zich vorig jaar tot koning.
Koningschieten in St. Tunnis Algemeen 34 minuten geleden
Afbeelding
'Het helpen van anderen, dat is wat ik voor mezelf doe' VRIJWILLIGER VAN DE WEEK 2 uur geleden 6
Afbeelding
Fietsster gewond nadat automobilist haar over het hoofd ziet in Beers 112 2 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Land van Cuijk vindt alternatief scenario Waterpark Dommelsvoort 'te omvangrijk' Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Gratis waterspektakel in de Heeswijkse Kampen Algemeen 4 uur geleden
'Moord op zee' belooft een spannend stuk te worden, gespeeld door acteertalent uit Gennep en omstreken.
De TheaterSpeelPlaats Speelt 'Moord op Zee' Algemeen 5 uur geleden

Uit de krant