Lotje Maassen en Dirk Krul helpen Vierdaagselopers voor het goede doel. (foto: Paul van Doorn)
Lotje Maassen en Dirk Krul helpen Vierdaagselopers voor het goede doel. (foto: Paul van Doorn)

BewegingsCentrum Maassen Boxmeer ondersteunt lopers

Algemeen 423 keer gelezen

BOXMEER | Elk jaar komt het Advies en BewegingsCentrum Maassen uit Boxmeer tijdens de Vierdaagse van Nijmegen in beweging om vierdaagse lopers te ondersteunen. Aan het einde van elke wandeldag is de praktijk aan de Rembrandt van Rijnstraat geopend voor wandelaars. Het team van fysiotherapeuten staat dan klaar om de wandelconditie van de vierdaagse lopers optimaal te houden. Denk aan massage, begeleiding bij blessure, intapen, voetverzorging, blarenprikken.

Voor deze activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd die elk jaar naar een lokaal goed doel gaat. "Mede door de berichtgeving in de Maas Driehoek was het goede doel voor dit jaar snel gevonden", zegt Lotje Maassen. "Het goede doel voor dit jaar is PXE. Dirk Krul, Boxmerenaar en voorzitter van de patiëntenvereniging PXE Nederland heeft deze ziekte en zamelt geld in voor wetenschappelijk onderzoek."
PXE is een zeldzame erfelijke ziekte. Slechts een paar honderd mensen in Nederland hebben Pseudo Xanthoma Elasticum (PXE) waarbij door verkalking het lichaam zeer snel veroudert. Ogen, hart en bloedvaten, maag-darmstelsel en huid worden hierdoor aangetast. Door haar zeldzaamheid is financiering van onderzoek erg lastig te realiseren. Meer info via 0485-575782 of kom langs bij Advies en BewegingsCentrum Maassen, Rembrandt van Rijnstraat 3 in Boxmeer.

Uit de krant