De gemeente Mook en Middelaar heeft het sterk verpauperde pand aan de Rijksweg in Plasmolen zelf aangekocht. (foto: Jos Gröniger)
De gemeente Mook en Middelaar heeft het sterk verpauperde pand aan de Rijksweg in Plasmolen zelf aangekocht. (foto: Jos Gröniger)

Mook en Middelaar koopt verpauperd pand Plasmolen

Algemeen 3.775 keer gelezen

MOOK / PLASMOLEN | De gemeente Mook en Middelaar beraadt zich op de mogelijkheden voor de herontwikkeling van het gebied rond voormalig Hotel de Plasmolen. Onlangs nam het college van B en W een voortvarend besluit door het leegstaande pand van het eerdere horecabedrijf De Chinese Muur aan de Rijksweg aan te kopen. Die stap is gezet om de regie in het gebied in de hand te houden.

Door: Jos Gröniger

Nu uit het onderzoek naar de herontwikkeling van Hotel De Plasmolen (eigendom van vastgoedhandelaar Ton Hendriks uit Nijmegen) blijkt dat een hotelfunctie slechts haalbaar is indien de structuurvisie van het gebied aangepast wordt, heeft de gemeente een cruciale rol. De vraag is of Mook en Middelaar van plan is een eerder genomen besluit te herzien.

De gemeente ondervond de afgelopen jaren ook waartoe verpaupering van gebouwen en gebieden kunnen leiden. De deplorabele toestand van het voormalige Chinees restaurant aan de Rijksweg, en de zaken die er zich sinds het beëindigen van de laatste bedrijfsactiviteiten zijn B en W een doorn in het oog geweest. "Er vond van alles plaats. Illegalen werden er aangetroffen, de eigenaar signaleerde zelf dat er een hennepkwekerij actief was en het pand is gekraakt geweest", somt burgemeester Gradisen op, "ik sluit niet uit dat er bij particuliere verkoop zaken hadden kunnen plaatsvinden als hennepkwekerijen, witwasserij of andere vormen van criminaliteit. Het pand was besmet."

Zover komt het niet nu Mook en Middelaar zelf de eigenaar van het pand is. "Met de aankoop hebben we actief ingegrepen. Momenteel is er antikraak in gehuisvest. En als eigenaar hebben we in de hand wat de bestemming van het pand wordt", zegt de burgemeester.
De collegeleden sluiten een koppeling met het gebied Hotel Plasmolen niet bij voorbaat uit. "We willen het beste eruit halen. Plasmolen moet onze parel blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Gerrit Wientjes schoot zich vorig jaar tot koning.
Koningschieten in St. Tunnis Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
'Het helpen van anderen, dat is wat ik voor mezelf doe' VRIJWILLIGER VAN DE WEEK 3 uur geleden 11
Afbeelding
Fietsster gewond nadat automobilist haar over het hoofd ziet in Beers 112 4 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Land van Cuijk vindt alternatief scenario Waterpark Dommelsvoort 'te omvangrijk' Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Gratis waterspektakel in de Heeswijkse Kampen Algemeen 6 uur geleden
'Moord op zee' belooft een spannend stuk te worden, gespeeld door acteertalent uit Gennep en omstreken.
De TheaterSpeelPlaats Speelt 'Moord op Zee' Algemeen 7 uur geleden

Uit de krant