Afbeelding
Foto: Rob Fritsen
#KoopLokaal

Stokvis&Stokvis opent filiaal in Mill: ‘Iedereen moet gezien en gehoord worden’

Algemeen 170 keer gelezen

MILL | Het zal menig inwoner van Sint-Hubert en Mill niet ontgaan zijn: Optiek Verlinden en Optiek Paul van den Dries worden overgenomen door Stokvis&Stokvis uit Someren eind 2022. Deze twee fantastische optiek bedrijven met jarenlange topservice op het gebied van oog en oor gaan het stokje overdragen aan Lisa, Elvira en Sophie Stokvis. Hoewel de verbouwwerkzaamheden nu nog in volle voorbereiding bezig zijn, komt er aan de Markt in Mill een compleet nieuw optiekcentrum, met de Somerense familienaam op de gevel. Dit klinkt allemaal erg ingrijpend, maar volgens Lisa Stokvis zal dat het allerminst zo zijn. Het biedt juist heel veel mooie, nieuwe kansen voor deze regio.

Om alles op tijd rond te krijgen in het nieuwe winkelpand in Mill, gaat alles verlopen in turbostand. In september gaat de hamer erin en zal er een optiekzaak als geen ander worden ontwikkeld. Geen eindeloze stellingen met veel glas, witte tegels en strakke, steriel ogende oppervlakten. Stokvis&Stokvis wil een huiselijke uitstraling hebben. “In Someren hebben we zwart, goud en wit als basiskleuren. Met daarbij blauwe elementen, mos en veel hout. Als mensen bij ons binnenlopen, dan moet het voelen alsof je in de huiskamer stapt.” Lisa is vastberaden: “Dat gaan we natuurlijk in Mill voortzetten!” Mocht u alvast een indruk willen krijgen? Kijk dan op de website van Someren, www.stokvisstokvis.nl.  

De huiselijke sfeer past naadloos binnen de bedrijfsvisie van Stokvis&Stokvis. De zusjes Stokvis vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht het beroep, de woonplaats of wat dan ook. “Belangrijk vind ik het dat mensen van klompen en gympen tot hoge naaldhakken kunnen binnenlopen.” Lisa lacht. “Ja toch? Wij hebben simpelweg één doel en dat is om iedereen zo goed mogelijk te laten zien en horen. Hoe? Met lenzen, een bril, scleralenzen, operatie of gewoon een training voor je ogen. En bij het gehoor natuurlijk met een passend gehoorapparaat of gehoorbescherming. Het belangrijkste is dat het werkt!”

Alles onder één dak
Om dit nobele doel te bereiken hebben Lisa en haar zussen Sophie en Elvira een armada aan apparatuur in huis. De meest geavanceerde en moderne in hun soort. “Onze nieuwe AVA-apparatuur kan bijvoorbeeld op een honderdste nauwkeurig meten. Dan krijg je geen sterkte van +1,00 of -2,50, maar van +1,33 en -2,61. Dat is wel uniek! En alle brillenglazen worden digitaal aangemeten. Niet meer met de hand kruisjes op het glas zetten!”, aldus Lisa.

Maar naast deze apparatuur zijn de fantastische medewerkers nog veel belangrijker! Zowel in Mill als in Someren zijn dagelijks minimaal twee contactlensspecialisten en opticiens aanwezig. De contactlensspecialisten zijn experts in myopiemanagement (bijziendheid bij kinderen), harde contactlenzen, zoals nachtlenzen en speciaal hard, daglenzen, maatwerk multifocaal en cilindrisch. Ook meten we sclera lenzen en andere maatwerk medische lenzen aan die vanuit de oogarts worden voorgeschreven. Deze worden voor een groot deel vanuit de ziektekostenverzekering vergoed.
Zij worden aangevuld met de optometrist, orthoptist en oogarts. “We hebben alle up to date certificaten en de juiste diplomering in huis die noodzakelijk zijn voor om al onze services uit te voeren.” Dankzij deze topmensen en topapparatuur kunnen de zusjes Stokvis alle denkbare oog- en oorzorg leveren.

“We hebben een paar unieke paramedici in het team van Stokvis&Stokvis; namelijk een optometrist en een orthoptist,” zegt Lisa trots. “De optometrist kijkt vooral naar de ooggezondheid. Denk hierbij aan het onderzoeken naar droge ogen, maculadegeneratie, glaucoom, cataract (staar), pucker, netvliesloslatingen, glasvochttroebeling, hoornvliesproblemen, hooikoorts en ga zo maar door. De optometrist verwijst mensen door naar het ziekenhuis, of onze eigen oogarts binnen Stokvis&Stokvis. Dit mag je altijd zelf beslissen.”

“Maar wat ons ook uniek maakt is dat we ook een orthoptist in huis hebben. Die vind je normaliter alleen maar in het ziekenhuis!” Lisa legt uit: “De orthoptist is een paramedicus die een scala aan oogonderzoeken uitvoert, variërend van het beoordelen van de oogstand, de samenwerking van de ogen, de werking van de oogspieren tot de ontwikkeling van gezichtsscherptes voor alle leeftijden. Enkele voorbeelden waar een orthoptist bij kan helpen zijn; scheelzien, prismametingen, hoofdpijn, moeite met lezen, onprettig kijken, wazig zien of het waarnemen van door elkaar lopende letters.” Bij de orthoptist zijn alle leeftijden, uiteraard ook kinderen van alle leeftijden, van harte welkom. Een doorverwijzing vanuit de GGD, een consultatiebureau of de huisarts is hiervoor niet nodig. We hebben in de winkel een heel groot aanbod aan kinderbrillen. “Het ‘Stokkie KidsClub’ plan is al jaren een groot succes voor onze kleine kanjers! Naast de speciaal ingerichte Stokkie kidshoek hangen er ruim 150-200 kinderbrillen om te passen. Kinderen mogen vanaf vier jaar zelf hun eigen bril slijpen en graveren met de opticien in het atelier! Hoe leuk! Graveren? Jazeker! Alle kinderen, jongvolwassen en volwassen mogen in hun brillenglas een unieke gravering kiezen. Voor nog geen enkele eurocent kunnen klanten het brillenglas laten graveren. Dat kost echt niks. Dat is gewoon service”, aldus Lisa.

Ook een gecertificeerde oogarts heeft bij Stokvis&Stokvis een vast bureau gevonden. Meerdere malen per maand kan iedereen langskomen om alle oogvragen en problemen voor te leggen bij de oogarts. “Hij neemt de tijd voor u en uw oogprobleem. Dat betekent dat consulten zo lang duren als nodig is, en we geen ziekenhuistijden hanteren,” legt Lisa uit. “Dat is sowieso het grote voordeel van alles onder één dak hebben. Ook huisartsen kunnen mensen voor zowel optometrie, orthoptie als de oogarts gewoon naar ons doorverwijzen (via ksyos of zorgdomein). Dat scheelt mensen drie tot vier maanden wachten op een ziekenhuisconsult. De klant kan zo sneller terecht bij de juiste specialist binnen Stokvis&Stokvis. Zeker als je klachten hebt waarbij je graag snel gezien wil worden.” 

De meeste onderzoeken worden vanuit uw (basis) verzekering vergoed. Voor alle kinderen t/m 18 jaar worden orthoptie onderzoeken altijd vergoed en hoeft uw kind géén doorverwijzing te hebben. Voor de optometrie geldt; wordt u via de huisarts ingestuurd dan gaat dit eerst via uw eigen risico waarna hij vervolgens vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Wilt u niet via uw huisarts komen? Dan betaalt u voor het onderzoek een bedrag van €79,- in de winkel. Uiteraard mocht hier iets uitkomen dan kunnen wij u doorverwijzen naar de huisarts of oogarts. Voor consulten aan de oogarts wordt er minimaal 65% tot 100% vergoed afhankelijk van het marktconform tarief van het onderzoek. 

Audicien
Stokvis&Stokvis is trots op de samenwerking met een StAr-gecertificeerde audicien. De StAr-deskundige audicien staat voor iedereen klaar om een hoortest af te nemen en rustig uitleg te geven over de verschillende technieken en mogelijkheden op het gebied van hoortoepassingen. Dit gebeurt allemaal in een geluidsdichte cabine. Lisa: “Naast het aanmeten van hoortoestellen kun je bij ons ook terecht voor gehoorbescherming in alle soorten en maten.”

Breed assortiment
Dus, alle metingen zijn afgenomen en de ogen zijn tot in het kleinste detail onderzocht. Er moet een bril of contactlenzen komen. “Dan kun je bij ons ongetwijfeld vinden dat bij je past! Zoekt u een nieuwe bril? Dan hebben een breed assortiment prachtige brillen. Zo hebben we onze stijlvolle huismerklijn Stokvis&Stokvis van €89,-, maar we verkopen ook zeer gerenommeerde brillenmerken zoals Cartier, Gucci, Bottega Vaneta, Serengeti, TomFord, Chloé, Silhouette, Hackett, Brett, JF Rey, Guess, Porsche Design, Freakshow, Vinyl Factory, Modo, Johann von Goisern, Res/Rei, Face a Face en ga zo maar door!” Lisa begint dan te lachen. “Ik zei eerder al, of je nou op klompen binnen komt wandelen of…Iedereen moet gewoon een goede bril kunnen kopen. Wij kunnen al vanaf €149,- een complete bril leveren, en dan gaan de ziektekosten er nog van af, mits u aanvullend verzekerd bent voor een bril.”

Kortom, de komst van Stokvis&Stokvis in Mill is veelbelovend. Met alle denkbare oog- en oorzorg onder één dak, voor alle leeftijden en uniek in Nederland, is er geen reden om niet langs de Markt 26 in Mill te gaan. “Binnenkort weten we ook het definitieve team in Mill, bestaande uit gedreven, gediplomeerde en gemotiveerde powerkrachten. En ik kan je verzekeren dat er altijd een Stokvis in de winkel aanwezig zal zijn. Dat kan Sophie, Elvira of ikzelf zijn. Wij vinden het als familiebedrijf heel erg belangrijk dat er een bekend gezicht in de winkel staat!” Nog belangrijker vinden de zusjes Stokvis de mensen zelf. “Iedereen, maar dan ook echt iedereen, moet gezien en gehoord worden! Binnenkort dus ook in Mill. Wij hebben er onwijs veel zin in.”


Uit de krant

Uit de krant