Gerda, Jan en Martijn zijn de drijvende krachten bij het tuincentrum en hebben lokaal alsmede daarbuiten zeer tevreden klanten. (Foto: Rudolf van Gemert)
Gerda, Jan en Martijn zijn de drijvende krachten bij het tuincentrum en hebben lokaal alsmede daarbuiten zeer tevreden klanten. (Foto: Rudolf van Gemert)
#KoopLokaal

Tuincentrum Van de Hulsbeek groeit mee naar de toekomst

Algemeen 318 keer gelezen

WANROIJ | Tuincentrum Van de Hulsbeek is niet alleen een begrip in Wanroij, maar ook in wijde omgeving en over de grens. Jan van de Hulsbeek en zijn vrouw Gerda stonden aan de wieg.

Door Rudolf van Gemert 

Tuincentrum Van de Hulsbeek Wanroij staat al vijfenveertig jaar garant voor kwaliteit en service met een Brabantse glimlach. Met hun grote kennis en een uitgebreide klantenkring is er altijd volop activiteit in het tuincentrum. Jan: “Ik ben in 1973 in deze wereld gestapt als hovenier in combinatie met de boomkwekerij. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in alle aspecten van de tuinwereld. Vroeger deden we veel tuinprojecten, wat toen eigenlijk een luxe was. In 1993 zijn we overgegaan naar ons huidige tuincentrum. We hebben een brede kennis, maar we hebben ons vooral gespecialiseerd in groen, vijvers en vissen.” 

In al die jaren maak je natuurlijk wel eens aparte verhalen mee, vertelt Jan. “We hadden, alweer lang geleden, een mooi project in Plasmolen. We mochten een mooie tuin aanleggen met een waterval, waarbij we rekening moesten houden met de grensscheiding met de buren. Voor het afzetten van de juiste afscheiding moest de politie eraan te pas komen, omdat de buren het niet met elkaar eens konden worden. Het was een mooie klus om te doen, maar De Rijdende Rechter was er toen nog niet om te helpen”, lacht Jan. 

Gerda knikt: “Vroegere tijden waren ook mooie tijden. We gaan nu uitbreiden met zo’n 600 vierkante meter, wat ook weer een uitdaging is. Ik ben aan het afbouwen, maar ik kan het eigenlijk ook niet loslaten. Omgaan met mensen blijft altijd supermooi. Vroeger gingen we naar beurzen en maakte ik nog prijskaartjes, dat gaat in deze tijd toch weer anders. Onze zoon Martijn werkt nu mee en daar zijn we blij mee.” Martijn: “Ik ben nu drie jaar thuis aan de slag en mijn partner Anne helpt ook mee. Als kind heb ik altijd meegelopen. Naast mijn hoveniersopleiding heb ik ook veel praktijkkennis opgedaan. Vijvers, techniek en beregening zijn mijn ding. Daarnaast heb ik veel kennis van planten, ziektebeelden en bemesting. Het liefst ben ik toch buiten bezig en adviseer ik graag hoveniers en particulieren. De tijden veranderen, dus wij moeten daar ook in mee. Zo moeten we ook kennis opdoen in automatisering. Maar we moeten bijvoorbeeld ook op de hoogte blijven van veranderingen in diervoeding, waarin we ons nu meer gaan specialiseren. We blijven in elk geval ons uiterste best doen om iedereen alles te geven wat zij nodig hebben voor een prachtig buitenleven. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

Uit de krant

Uit de krant