Hub Janssen exposeert binnenkort in het Pakhuis te Cuijk.
Hub Janssen exposeert binnenkort in het Pakhuis te Cuijk.

Hub Janssen exposeert in de Beeldentuin te Cuijk

Algemeen 716 keer gelezen

CUIJK | Iedere steen heeft een verhaal en het is aan Hub Janssen om dit verhaal tevoorschijn te halen. De Cuijkse kunstenaar werkt al twintig jaar aan zijn artistieke carrière, beginnend met klei maar al snel bleek dat het bewerken van steen meer zijn passie was. Op 9 en 10 oktober is Hub’s werk te zien in het Pakhuis in Cuijk. 

Aan inspiratie heeft Hub geen gebrek. Als fervent vogelaar, wandelaar en IVN-er haalt de kunstzinnige Cuijkenaar veel inspiratie uit de natuur. Maar ook de vele reizen die hij heeft gemaakt naar het buitenland hebben aan de basis gestaan voor prachtige beeldhouwwerken.

Inspiratie
Maar Hub is op zijn beurt weer een bron van inspiratie voor veel andere steenkunstenaars, zoals zijn zoon. Momenteel woont Hub in het Leijgraafhuis in Cuijk. Daar staat ook zijn atelier. Maar wekelijks fietst hij naar Haps, waar hij samenkomt met andere beeldhouwkunstenaars. Ook daar vloeit Hub’s artistieke energie over op de anderen, en vice versa.

Kom kijken
Benieuwd naar de expositie en wil je geïnspireerd raken? Kom dan op zaterdag 9 of zondag 10 oktober tussen 12:00 en 17:00 uur een kijkje nemen in het Pakhuis aan de Kerkstraat 12 te Cuijk.


Bijschrift -

Foto:

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant