Heb jij nog oude kleren liggen?
Heb jij nog oude kleren liggen?

Millse Missie Vrienden zamelen wederom kleding en textiel in

Algemeen 236 keer gelezen

MILL | Helaas komt in Nederland nog te veel bruikbaar textiel terecht in de blauwe afvalzakken. In Mill is dat anders. De kern zamelt jaarlijks enorm veel kleding en textiel in. Daarmee behoort het dorp dan ook tot de top van Nederland. Dit is mede te danken aan De Millse Missie Vrienden, die al ruim 30 jaren lang, drie maal per jaar, kleding en textiel inzamelen voor Centre Simama in Congo.

Textiel is niet alleen die fijne zomerbroek die versleten is of die blouse die uit de mode is. Textiel is alles wat gemaakt is van stof. Dus ook gordijnen, vaatdoeken, kussenhoezen en badlakens Niet alleen wat nog gedragen kan worden, maar ook wat kapot en versleten is. Naast textiel zijn ook schoenen (aan elkaar gebonden), laarzen, riemen, tassen en knuffels welkom. Alles wat droog en niet extreem vuil is, is welkom.

Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd. Goede kleding en schoenen kunnen opnieuw gedragen worden. Dit is in de gemeente Mill rond de 90%. Het overige textiel wordt verwerkt tot nieuwe producten. Kleding die geschikt is voor Afrika wordt onder andere verscheept naar Congo zodat ook Centre Simama hier weer gebruik van kan maken. Hier nemen lokale ontwikkelingsorganisaties de verantwoordelijkheid om te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Zij die het nodig hebben.

Vergoeding
Voor het inzamelen van deze kleding krijgen de Millse Missie Vrienden een vergoeding wat overgedragen wordt aan Centre Simama. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. “Centre Simama” betaalt ter voorkoming van contanten in de hand.

Zaterdag 8 oktober vindt de laatste kledinginzameling van dit jaar plaats. De Millse Missie Vrienden blijven echter aandringen op het sparen en bewaren. Ook in 2023 blijven de weldoeners doorgaan. Leden en vrijwilligers van de stichting “Millse Missie Vrienden” zien u zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet.

Inleverpunten:
Mill: van 10.00 tot 16.00 uur op de Markt / Burgemeester Verstraatenlaan

In Sint Hubert op het parkeerplein aan de Pastoor Jacobsstraat en in Wilbertoord in de Kiosk. Beide plaatsen van 10.00 tot 12.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant