Jac is bekend van de Beatles coverband ‘The Analogues’
Jac is bekend van de Beatles coverband ‘The Analogues’

In gesprek met gitaarvirtuoos Jac Bico

Algemeen 870 keer gelezen

CUIJK | In de gitaarserie Snarenplukkers in Wild Verband gaat BJ Baartmans in gesprek met gitaarhelden uit de Nederlandse muziekwereld. Zondag 12 februari is Jac Bico zijn gast. Hij werkte samen met Henny Vrienten en Huub van der Lubbe en is de lead gitarist van Beatles Tribute ‘The Analogues’. 

In het Veerhuis in Oeffelt, gelegen in het Maasheggengebied en met uitzicht op de Maas, gaat het gesprek deze middag over gitaarmuziek. Over muzikale inspiratiebronnen, een leven in de schijnwerpers, de speurtocht naar een unieke sound en een levenslange liefde voor een instrument met zo’n grillig karakter.

Gastheer Bart Jan Baartmans gaat in gesprek met gitarist Jac Bico. Bico speelde in uiteenlopende bands, waaronder Loïs Lane, Beeswamp, Powderblue, PiuPiu en Tambourine. Daarnaast werkte hij samen met onder meer Doe Maar, Henny Vrienten, Abel, JP den Tex, Huub van der Lubbe en Jiskefet. Bico schreef ook muziek voor Het Klokhuis en Sesamstraat en maakt tegenwoordig deel uit van The Analogues.

‘Snarenplukkers in Wild Verband – met Jac Bico’ is zondag 12 februari te zien in het Veerhuis te Oeffelt. Kaartverkoop via schouwburgcuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant