Voor het project van het Smaakcentrum bezochten brugklassers van Metameer jenaplan Boxmeer melkveeboerderij Vermeulen in St. Hubert.
Voor het project van het Smaakcentrum bezochten brugklassers van Metameer jenaplan Boxmeer melkveeboerderij Vermeulen in St. Hubert. Foto: Karlijn Trompenaars, docent Metameer jenaplan Boxmeer

Méérweek op Metameer jenaplan een combinatie van kunst en smaak

Algemeen 806 keer gelezen

BOXMEER | Veel kunst- en cultuuractiviteiten tijdens de Méérweek op Metameer jenaplan Boxmeer maar ook op bezoek bij de boer. De brugklassers bezochten als onderdeel van Kunst & Cultuur het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Zij kregen een interactieve rondleiding en gingen in gesprek over wat er allemaal te zien is en wat zij daarvan vinden. 

“De meest gestelde vraag door de rondleiders was: Wat zal het belangrijkste zijn wat je op dit schilderij kan zien? Nadenken over wat er zich afspeelt en hoe iedereen zijn eigen verhaal bij een kunstwerk kan maken is wat echt de fantasie prikkelt. Leerlingen hebben zich laten verwarren, verrassen en verwonderen!’, aldus docente Kunst & Cultuur Marlou Mellendijk.

Leerlingen werden tijdens deze excursie geprikkeld om na te denken over wat kunst voor hen betekent en wat het met hen doet. Een leerling zei heel treffend: “Ik had bij dat ene kunstwerk met al die kleuren wel het gevoel dat ik langer wou blijven staan.”

Op bezoek bij de boer
In de brugklas staat ook het project van het ‘Smaakcentrum’ op het programma. Leerlingen krijgen antwoord op vragen zoals: Waar komt ons eten vandaan, hoe en waar wordt het verwerkt en wat zit er in ons eten? De brugklassers uit 1a werden gastvrij ontvangen op melkveeboerderij Vermeulen in St. Hubert om te kijken waar ons eten vandaan komt. Andere brugklassen gingen naar Marel in Boxmeer (waar vleesverwerkende machines gemaakt worden) of kregen les van een chef-kok van het Smaakcentrum om te kijken wat er allemaal in een hamburger zit. Aan het einde van de brugklas weet iedere leerling meer over voeding en kan daarmee bewustere keuzes maken.

Ook benieuwd naar het complete onderwijsaanbod op Metameer, ga dan naar www.metameer.nl. Of kom naar de Open Dag van Metameer jenaplan Boxmeer op vrijdag 10 februari.


Brugklassers van Metameer jenaplan Boxmeer kregen een rondleiding door het Noordbrabants Museum in Den Bosch met gesprekken over wat ze zien en vinden van de kunstwerken. - Foto: Marlou Mellendijk, docent Kunst & Cultuur Metameer jenaplan Boxmeer

Uit de krant