Komt er op deze locatie een grootschalig vakantiepark of zal het toch op kleine schaal gerealiseerd worden? (Foto: Annelies Graafsma)
Komt er op deze locatie een grootschalig vakantiepark of zal het toch op kleine schaal gerealiseerd worden? (Foto: Annelies Graafsma)

Plannen Dommelsvoort op pauze wegens heroverweging; ‘Ik denk dat het goed is dat ze gaan kijken naar wat ze er willen doen’

Algemeen 2.634 keer gelezen

BEERS / LINDEN | TopParken heeft besloten de plannen voor vakantiepark Dommelsvoort tijdelijk on hold te zetten. Deze geplande pauze is bedoeld om de invulling van het plan te heroverwegen en eventueel opnieuw in te vullen. Aanleiding voor het opnieuw tegen het licht houden van de plannen zijn de veranderde omgevingswet, de reacties van omwonenden en de huidige marktomstandigheden. 

TopParken over de gekozen tussenstap: “Deze tussenstap bestaat uit een reflectie op de huidige plannen en zal uitmonden in een aantal scenario’s. Hierbij wordt aanpassing van het oorspronkelijke plan niet uitgesloten.” Bij het ontwikkelen van die scenario’s houdt TopParken alle belangen en perspectieven van de verschillende partijen in het achterhoofd. De vakantieparkenreus wil in de scenario’s “een sterke nadruk op de harmonieuze inpassing in het landschap” behouden. Naar verwachting kan TopParken voor het gemeentelijke zomerreces de nieuwe bevindingen van deze ingelaste tussenstap presenteren.

Gemeente Land van Cuijk noemt de gekozen tussenstap “verstandig”. Met alle zorgen over de omvang en impact van de plannen in het achterhoofd, denkt de gemeente dat de gekozen weg een goede manier is om de situatie opnieuw te analyseren en eventueel opnieuw in te richten. Wethouder Maarten Jilisen: “Er is over Dommelsvoort veel gezegd en gezwegen. Ik denk dat het goed is dat ze gaan kijken naar wat ze er willen doen. We staan er positief in om de scenario’s in te zien.”

De wethouder benadrukt dat deze tijdelijke uitstel niet tot afstel hoeft te leiden. Het is mogelijk dat het plan alsnog in ongewijzigde vorm de voorkeur krijgt. Vooralsnog zal de gemeente dan ook moeten faciliteren. “Wij zijn als gemeente op dit moment niet in de positie om de uitgangspunten te wijzigen. Het vigerende bestemmingsplan/omgevingsplan, de vigerende beleidsvisies en het vigerende contractueel kader blijven vooralsnog het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het Waterpark.”, leest het in een raadsinformatiebrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant