Afbeelding
RAADSLID AAN HET WOORD

‘Een voorbeeld van kernendemocratie’

Column 660 keer gelezen

Ik ben Marc Oudenhoven, 57 jaar, geboren en getogen in Vierlingsbeek, het zuidoosten van onze gemeente. Getrouwd en samen hebben we 3 kinderen.

Inmiddels ben ik al meer dan 25 jaar actief als gemeenteraadslid waarin bijna 3 jaar als wethouder. Eerst in de voormalige gemeente Boxmeer voor de partij VDB/LO en nu in de nieuwe gemeente Land van Cuijk voor de lokale partij Liberaal LVC. Binnen de partij ontferm ik me over alles wat met ruimtelijke ordening , economie en mobiliteit (verkeer en vervoer) te maken heeft.

In het dagelijkse leven ben ik eigenaar van Mar-Oil en Gas Service ( Mar-Gaz). We verkopen en leveren brandstoffen en smeermiddelen bij de industrie, transport en landbouwsector. Daarbij plaatsen we ook propaangastankinstallaties bij bedrijven en particulieren. 

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in november 2021 behaalde ik 509 stemmen, waarvan 429 in de twee dorpen Vierlingsbeek en Groeningen (190 in Concordia, 171 in Joffershof en 68 in De Zandpoort). Dat is natuurlijk een enorm aantal als je op de 5e plek staat, ik ben er dan ook enorm trots op.

Een zeer actueel thema op dit moment is natuurlijk het MFA in Vierlingsbeek en Groeningen.

Sinds een aantal maanden wordt door een groot aantal inwoners onder regie van de dorpsraad in een achttal werkgroepen onder de vlag Viva Vierlingsbeek-Groeningen uitvoerig gesproken. De eerste conclusies zijn inmiddels gedeeld. Liberaal LVC vindt het belangrijk voor het draagvlak binnen de dorpsgemeenschap dat de discussie en beslissing met betrekking tot de toekomstgerichte MFA integraal onderdeel uitmaakt van het Viva-initiatief, aangezien dit van wezenlijk belang kan zijn om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

Tevens ben ik van mening dat er bij de locatiekeuze niet sec naar de bouw- en exploitatiekosten moet worden gekeken, maar dat er ook rekening moet worden gehouden met de leefbaarheid op allerlei terreinen (gezondheid en zorg, ondernemen, sport, cultuur, gezondheid, wonen, onderwijs en opvang en mobiliteit) nu en in de toekomst. Dit brengt synergievoordelen op het gebied van onderwijs, maatschappelijke functies en eerstelijnszorg. Dit is nu het voorbeeld van “kernendemocratie”

De eerste maanden van deze bestuursperiode zitten erop en ik moet zeggen dat iedereen zijn plek aan het vinden is. We gaan als Raad nog vele zaken bespreken de komende periode en daarom is het belangrijk te weten wat er speelt bij de inwoners. Is er iets bel mail of spreek me aan. En dat geldt voor iedereen in onze Gemeente Land van Cuijk.

Marc Oudenhoven, Liberaal LVC

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant