Noud Manders woont noodgedwongen op een vakantiepark omdat de zoektocht naar een woning 'bijna onmogelijk is'.
Noud Manders woont noodgedwongen op een vakantiepark omdat de zoektocht naar een woning 'bijna onmogelijk is'. Foto: Ad van de Graaf

SP wil rol gemeente Land van Cuijk bij spoedaanvragen voor woning

Politiek 816 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Als het aan de Socialistische Partij (SP) in het Land van Cuijk ligt, gaat de gemeente onderzoeken of het een rol kan spelen bij spoedaanvragen van mensen die op zoek zijn naar een woning. Dit kan volgens de SP actie richting woningcorporaties zijn of tijdelijk wonen-met-toestemming in een recreatiewoning.

“Veel mensen raken hun huis kwijt omdat ze gaan scheiden of door een andere oorzaak. Zij hebben met spoed een andere woning nodig, anders zijn ze dakloos. Particuliere huur is hierbij niet altijd financieel een optie. Mooiland doet ook niet (meer) aan spoedaanvragen voor mensen die geen huis hebben. Vaak wordt een tijdelijke uitweg gezocht in recreatiewoningen op camping of vakantieparken. Formeel is deze bewoning echter niet toegestaan”, weet SP-fractieleider Bregje van Lieshout. “Zij kunnen een briefadres aanvragen bij de gemeente, zodat zij wel ingeschreven blijven staan en een adres hebben voor de verzekering. Maar hierbij moeten ze ook gelijk aangeven dat ze wonen op een recreatiewoning en dan kan handhaving ingeschakeld worden. Hierdoor ontstaat onzekerheid bij woningzoekende én verhuurder.”
De SP wil nu van wethouder Bouke de Bruin (CDA) weten of een regeling met wooncorporaties mogelijk is voor deze doelgroep en hoe de gemeente op dit moment optreedt bij mensen die tijdelijk in een vakantiewoning verblijven.

Uit de krant