Afbeelding
ADVERTORIAL

Diversiteit in het zakenleven: zo zorg je daarvoor!

Zakelijk 167 keer gelezen

Diversiteit op de werkvloer wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Diversiteit zorgt namelijk voor veel voordelen. Deze voordelen lijken helaas vaak niet de voornaamste reden waar mensen aan denken. Maar toch is het voor iedereen noodzakelijk. Is jouw bedrijf geïnteresseerd in een betere prestatie én een verbeterd imago? Volg dan snel deze tips en breng diversiteit op jullie werkvloer. Het is van groot belang!

Het juiste personeel werven
Worden er bij jullie werknemers gezocht? En worden er bij jouw bedrijf dan werknemers gezocht Amsterdam? Of juist in Maastricht? Segmentatie is dé manier om meer diversiteit naar de werkvloer te brengen. Check bij je eigen medewerkers of zij mensen kennen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de baan. Ook zou je er voor kunnen kiezen om personeel te werven via de netwerken van je medewerkers buiten jouw organisatie. Hebben jullie nu alles op een rijtje? Let’s go! Tijd voor een pakkende vacature waarop diversiteit aanwezig is. 

Diversiteit betekent niemand uitsluiten
Iedereen hoort bij diversiteit. Het klinkt raar, maar als je meer diversiteit op de werkvloer wilt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je niemand uitsluit. Gooi dat voorkeursbeleid dus maar uit de deur. Zorg dus dat je iedereen target, maar houdt er wel rekening mee dat je jouw boodschap aanpast op verschillende doelgroepen. Hierdoor sluit je niemand uit én blijft de kans dat je meer divers personeel vindt groot.

Zorg dat iedereen getraind is
Om meer diversiteit op de werkvloer te krijgen, is het natuurlijk van belang om je werknemers goed te trainen. Dit doe je door middel van duidelijke communicatie. Je kunt jouw werknemers hier in trainen. Zorg dat iedereen van jouw bedrijf inzicht heeft in de kwaliteiten van collega’s met een andere achtergrond. Dit stimuleert de samenwerking. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door jouw werknemers een keer in de maand een training te geven over de diversiteit binnen het bedrijf en de voordelen die het kan bieden op de werkvloer.

Zo, met deze tips kan je er niet meer omheen: diversiteit op de werkvloer. Na het volgen van de bovenste stappen heb je al een mooi begin gemaakt. Nu is het dan wel aan jou als werkgever de taak om iedereen op zijn gemak te laten voelen binnen het bedrijf. Dit doe je door middel van erkenning en open communicatie. Zo heb jij aan het eind van de rit niet enkel divers, maar ook oprecht gelukkig personeel!

Uit de krant